Најновије

ГРЧИЋ И ДАЉЕ УПРАВЉА ЕПС-ОМ: Потписује све одлуке (ВИДЕО)

Доскорашњи в.д. директора ЕПС-а Милорад Грчић и даље потписује све одлуке и практично управља тим предузећем, иако га је Влада разрешила дужности још 14. јануара. ССП тражи да се у енергетском сектору уведе ванредно стање, а да се у ЕПС-у постави кризни професионални менаџмент - рекао је председник Ресорног одбора за привреду и финансије Странке слободе и правде Душан Никезић.

ЕПС (Фото: Јутјуб)

Никезић је на конференцији за новинаре подсетио да је прошло два месеца од када је у једном дану из система искочило свих осам блокова највеће термоелектране у овом делу Европе, када је неколико стотина хиљада људи остало без струје и грејања. Од тада се, како је додао, ништа није променило, већ је и "горе него што је било".

- У ЕПС-у се буквално ништа није променило од кад је отишао Грчић, јер тај човек и даље све потписује и практично управља ЕПС-ом, иако је поднео оставку још 12. јануара, а Влада га је разрешила дужности 14. јануара - навео је Никезић.

Као доказ да Грчић и даље потписује све уговоре, Никезић је показао уговор о јавној набавци система за дигитално управљање редовима за чекања у шалтер салама, који је потписан 26. јануара, две недеље након што је Грчић поднео оставку и у АПР-у избрисан као законски заступник тог предузећа у Агенцији за привредне

Никезић је подсетио и да је Грчић добио нову функцију у ЕПС-у, и убудуће ће водити канцеларију за локалним самоуправама, која ће се налазити на Врачару.

- Суштински ће наставити да ради оно због чега је доведен у ЕПС - да прикупља капиларне гласове новцем који су грађани уплатили ЕПС-у, а за потребе СНС-а - казао је Никезић.

- Упозоравам да ТЕНТ и даље ради значајно мањим капацитетом, неким данима на нивоу од само 35 одсто иако би у овом делу године, како је истакао, ниво производње требало да буде најмање 90 одсто.

Губици ЕПС-а ће, према његовој оцени, свако домаћинство у Србији ове године коштати око 400 евра.

- Стога ССП тражи да се у сектору енергетике уведе ванредно стање, а у ЕПС-у кризни професионални менаџмент који би стабилизовао ситуацију у наредних шест месеци - истакао је Никезић.

- Захтевамо и да се спроведе поступак одговорности за све у ланцу одлучивања у енергетском сектору, да се независно провере сви уговори о јавним набавкама у протеклих 10 година, и тамо где се пронађу коруптивне радње да се процесуирају одговорни, а новац врати на рачун ЕПС-а, као и да се спроведе озбиљан програм инвестиција у наредном периоду.

Извор: Директно.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА