Најновије

ВУЧИЋЕВА ПОТЕМКИНОВА СЕЛА: Просечна плата од 600 евра је лаж

Потпредседник Народне странке Мирослав Алексић изјавио је данас да огроман број грађана живи на ивици сиромаштва и да су наводи председника Србије Александра Вучића о просечној плати од 600 евра „велика превара“, јер половина запослених прима плату од 400 евра или мање.

Евро (Фото: Pixabay)

- Када то поделимо са по 2.000 или 3.000 евра, колико прима мали проценат запослених, добијамо просек којим се власт толико хвали. Србија, упркос Вучићевим Потемкиновим селима, нажалост спада у најсиромашније државе региона. Вучић нас пореди с Немачком и тамошњим растом плата, а наше плате могу да се мере с македонским и босанским, каква црна Немачка -  рекао је Алексић за портал Нова.рс.

Алексић је истакао да Вучић даје лажну наду грађанима сталним обећањима о „високим платама, никад квалитетнијем стандарду и бољем животу".

- Просто је невероватно колико Вучић лаже и о јавном дугу и бруто друштвеном производу (БДП) и све лако може да се провери - рекао је Алексић.

- Вучић процентуални удео јавног дуга у БДП-у тумачи како њему одговара, па тако каже да је данас јавни дуг 51,6 одсто, а заправо је изнад 56 процената. Подсећам да данас јавни дуг Србије износи више од 30 милијарди долара, а када је СНС дошао на власт половином 2012. године, дуг је био мањи од 15 милијарди - навео је Алексић.

Алексић је додао да не би требало заборавити „једну од најстрашнијих напредњачких превара“  коју су грађанима сервирали Вучић и његови „економски стручњаци“, када су преко ноћи јавни дуг који је био већи од 70 одсто БДП-а некаквом новом методологијом спустили за 10 процената, и да је „у том фалсификовању реалности учествовао и Републички завод за статистику“.

Алексић је рекао да је БДП данас готово на истом нивоу као и 2008. године, када је била „незапамћена економска криза“.

- Толико о Вучићевим инвестицијама, пругама, путевима, фабрикама и свим чиме се тај човек непрестано хвали. Све је лаж. Притом, у тих 51,6 процената удела јавног дуга у БДП-у нема уговорених, а недоспелих обавеза у виду међудржавних зајмова који не улазе у коначни дуг, пре свега осам милијарди разних кредита само од Кинеза - додао је Алексић.

- Вучић брутално лаже и вређа интелигенцију свих који се иоле разумеју у економију - истакао је Алексић.

Алексић је навео да „нам се смеје у лице свако ко уме да сабере два и два“.

Извор: Директно.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА