Најновије

МАСОВНЕ МАЛВЕРЗАЦИЈЕ СА БИРАЧКИМ СПИСКОМ: Број бирача се драстично увећава, владајућа странка губи подршку

Српски покрет Двери упозорава на изборне малверзације у више општина и насељених места у земљи.

Избори (Фото: Јутјуб)

'’Према подацима са терена, број бирача се драстично увећава по бирачким местима где владајућа странка губи подршку. Масовне малверзације почеле су већ пред референдум, па сe по званично доступним подацима са сајта РИК-а види да су Врање и Нови Пазар добили 24.000 нових бирача, Рашка скоро 39.000, а Куршумлија, иако има око 17.000 становника, за референдум је имала уписаних 43.023. грађана'’, пише у саопштењу Двери.
 
Како наводе, у београдским централним општинама, према новим информацијама, у срушеним и напуштеним објектима пријављен је боравак и до 120 особа у последњих 50 дана. Укупан број новопријављених на територији Београда је преко 60.000 грађана, а број грађана који су добили инстант држављанство прелази 100.000.
 
'’Иако је ово јасан показатељ да владајућа странка губи подршку, те куповином гласова, малверзацијама са бирчаким списком и мигрирајућим бирачима покушава да обезбеди подршку, у оквиру техничке сарадње и одбране уставних права грађана на слободно бирање одржаћемо хитне консултације са свим опозиционим листама.  Захтевали смо и ванредну седницу Радне групе за екстерну контролу јединственог бирачког списка'’, закључује се у саопштењу.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА