Најновије

И ВОДУ СУ НАМ ПРИВАТИЗОВАЛИ: Сва вода је у рукама једног човека, његово име не сме да се спомене! (ВИДЕО)

О лажним обећањима Александра Вучића и његове партијске камариле, могли смо да чујемо и у емисији Реч продукције Хелмкаст, приликом гостовања Лили Јанковски, председника еколошког удружења „Због здравља“ из Пролом Бање, а главни проблем је што становници овог туристичког места немају воду, ни за пиће, ни за прање или кување. Наиме, Вучић је још 2016. године обећао грађанима Пролом бање водовод до краја 2018. године, али од свега, једино је водовод добио хотел са базенима, у власништву његовог партијског колеге.

Како произилази из приче Лили Јанковски, изградња водовода у овом месту је опструисана, јер је сва вода резервисана за компанију и хотел у власништву Радована Раичевића, локалног моћника, функционера и бившег народног посланика Српске напредне странке. Саговорница Хелмкаста га је описала као некога ко је „бог и батина“ у том крају и „чије име не сме ни да се спомене“.

Она је рекла да компанија у његовом власништву одвози и до 15 шлепера воде дневно, док за власнике кућа у Пролом бањи нема водовода, нема воде, а чак им је забрањено и да копају бунаре. Она је навела да Планинка контролише 16 извора воде на том подручју, а на једином извору на ком је становницима дозвољено да узимају воду, постоји пуно проблема и ограничења, уз стражара који стоји поред извора, што није пракса у другим бањама Србије.

- Раније су давали по десет литара дневно, па су онда увели бонове, одеш на рецепцију хотела где ти дају бонове за воду. Па су онда укинули бонове, па су почели да наплаћују. Па једно време су увели да људи уопште не могу да точе, него само на чашу. Сад ти дају три флаше по литар и по да понесеш, а ако донесеш балонче од четири литре, било је случајева да су људима шутирали балоне – испричала је Лили Јанковски.
На питање ко је шутирао балоне, рекла је „стражари, чувари извора“. 

На питање да ли је компанија Планинка власник те све воде, она није знала да прецизан одговор, али каже да је то њима дато.  Међутим, у одговорима председника Општине Куршумлија њеном удружењу, пише да је вода у власништву Планинке. Занимљиво је да је на два различита дописа Лили Јанковски у вези проблема са водоводом, председник Општине послао одговоре који су идентични, односно  други је „копи пејст“ првог, од речи до речи на две куцане стране, са све грешкама у куцању, а једино су промењени бројеви акта и датум.  

На крају емисије су проговорили још неки власници кућа у Пролом бањи. Неки су правили себи место за одмор и опоравак, а неки улагали да би се бавили приватним туризмом, али све је то осујећено услед спречавања градње водовода. Такође, можете да видите и приватне снимке мука с водом становника Пролом Бање. 

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА