Најновије

ИЗЕТБЕГОВИЋ ЧЕСТИТАО ВУЧИЋУ: Вулин ће мање шетати по БиХ и биће мање подршке Русији

Бакир Изетбеговић, лидер САД, у интервјуу за сарајевску Н1, рекао је како је честитао председнику Србије Александру Вучићу на победи на изборима, али и говорио о томе какву политику Србије очекује према БиХ у наредном периоду.

Бакир Изетбеговић (Фото: Јутјуб)

Изетбеговић је рекао да је "Вучићу пожелео и добро здравље".

"Вулин нам ту шета по БиХ, шири српски свет. Мислим да ће тога бити мање након избора у Србији. Мислим да ће бити мање подршке Русији”, рекао је лидер СДА.

За изјаву Габријела Ескобара да се о грађанском концепту БиХ може разговарати након што уђе у ЕУ, Изетбеговић је рекао како не мисли да су то ставови САД већ да је реч о “дисонантној изјави”.

“Ми знамо америчку политику. Она је као булдожер – води полако ствари у правом смеру, с повременим успоравањима. Али то је политика која стоји иза БиХ”, казао је Изетбеговић.

Додаје како Ескобар покушава “врућ кромпир пребацити у крило политичара из БиХ и да их све изједначи”, истичући како “његове изјаве немају утемељење”.

Говорећи о евентуалним санкцијама Додику, казао је како ће их “бити” и да ће се ствари након тога “нормализовати”. На питање да ли заслужују грађани РС да трпе због Додика, одговорио је. 

“Не знам да ли ће се ићи дотле или ће санкције бити прецизније, да се односе на њега и круг око њега. Али нису само лидери криви. Криви су они који их упорно изгласавају и подржавају. Можда ако погоде санкције ентитет и зауставе развој, онда ће размислити зашто то раде и зашто га подржавају”.

Да ли ће Србија пристати на притиске, сазнајте ОВДЕ.

Извор: Косово онкајн

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА