Најновије

НЕПРИЈАТЕЉСКИ ЧИН СРБИЈЕ, РУСИЈА УПОЗОРАВАЛА: Издајничка политика Александра Вучића

Председник покрета Ослобођење оштро је реаговао на данашњу одлуку делегације Србије у Генералној скупштини Уједињених нација да гласа за искључење Русије из Савета УН за људска права.

Млађан Ђорђевић (Фото: Јутјуб)

„Александар Вучић наставља своју издајничку политику. И поред упозорења Русије да ће гласање за њено искључење из UNHRC-а сматрати непријатељским чином који ће угрозити билатералне односе, донео је одлуку да се по трећи пут у Уједињеним нацијама сврста на страну својих западних спонзора, чиме је начинио нови корак ка увођењу санкција“, изјавио је данас Ђорђевић.

Он је подсетио да је Русија главни заштитник Србије у Уједињеним нацијама и то не само као гарант Резолуције 1244, која одржава Косово и Метохију у саставу Србије, већ је то била „и онда када су неке западне земље желеле да српски народ заувек означе као геноцидан“.

„Далеко од тога да ме овакве одлуке Вучића изненађују. Јасно је и како је он дошао на власт, ко га је довео и с којим циљем. Није ми изненађење ни његов бесраман однос према нашем најважнијем спољнополитичком партнеру, годинама на то у разговорима указујем својим руским пријатељима и колегама, а сада ће то осетити и народ у Србији. Цене гаса и горива ће отићи у небеса као што неће бити извоза пољопривредних и других производа у Русију“, истакао је Ђорђевић.

„За све то је крив само и искључиво Александар Вучић“, додаје.

Лидер Ослобођења је позвао „све родољубиве снаге да стану у одбрану Русије и искажу бунт против оваквих одлука српских власти“:

„Ми смо ти који се морамо супротставити. Нико то не очекује ни од власти, јер су то уцењени људи којима је на памети само даље богаћење, ни од већег дела опозиције, која ћути на овакве потезе, вероватно јер би и сама чинила исто на Вучићевом месту, или пак зато што је под његовом контролом, попут многих тзв. десничара. Зато и указујем да је Србији потребна нова снага на десној страни која ће чувати вековно пријатељство српског и руског народа, а уједно бити озбиљан противник издаји Александра Вучића“, закључио је Ђорђевић.

Више о овој теми прочитајте ОВДЕ.

Извор: Политички.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА