Најновије

СРБИЈА СЕ СВРСТАЛА НА СТРАНУ НАТО ПАКТА: Десне странке оштро осудиле гласање у УН

Три странке десне оријентације, Демократска странка Србије, Српски покрет Двери и Српска странка Заветници, данас су осудили то што је Србија у Генералној скупштини Уједињених нација гласала за суспензију Русије из Савета за људска права.

УН (Фото: Јутјуб)

Председник Демократске странке Србије Милош Јовановић оценио је да се том, скандалозном одлуком коју је актуелна власт, како сматра, донела супротно вољи већине грађана, Србија сврстала на страну Русији непријатељских држава,чиме се наноси несагледива штета државним и националним интересима.

Забадање ножа у леђа пријатељској држави која у Савету безбедности УН брани територијални интегритет Србије и обезбеђује јој енергетску стабилност довешће до раскидању пријатељских односа са Руском Федерацијом, чиме се отвара пут уласку сецесионистичког Косова у УН, одриче дела Србије, а Срби на КиМ препуштају насиљу, прогону и исељавању, преноси Танјуг.

Јовановић каже да таква политика представља неприхватљиву цену европских интеграција Србије и да је крајње време да се у српском друштву отвори озбиљна расправа о односима Србије и ЕУ.

Српски покрет Двери сматра да је гласањем у УН Србија доспела на листу непријатељских држава Руске Федерације. У саопштењу тим поводом, покрет наводи да ће то имати несагледиве безбедносне, економске и историјске последице, а председника Александра Вучића оптужио да се овим чином сврстао на страну НАТО у сукобу са Русијом, са онима који су предлагали Резолуцију о Сребреници у УН, и да сада, како се наводи, нема препреке за „коначну издају” Косова и Метохије.

Српска странка Заветници оценила је да овакви потези потврђују да је политика војне и политичке неутралности коју у јавности заступа владајућа коалиција заправо само мртво слово на папиру и тврди да актуелно руководство припрема грађане за увођење санкција Русији.

Извор: Политика

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА