Најновије

ОБРАДОВИЋ: Вучић и Ђилас се састају због увођења санкција Русији

Будући посланици Српског покрета Двери и чланови Председништва тог покрета изразили су данас, испред зграде Владе Србије, незадовољство тиме што је Србија на Генералној скупштини УН гласала за избацивање Русије из Савета УН за људска права и због тога што се, како сматрају, Србија спрема за увођење санкција Русији.

Бошко Обрадовић (Фото: Јутјуб)

Он истиче да је једина политичка подела у Србији - на оне који су против НАТО и против увођења санкција Русији, и оне који су за НАТО и за увођење санкција Русији

"Једном када пристанете на уцене из Брисела и Вашингтона, ту нема краја", каже председник Српског покрета Двери Бошко Обрадовић поводом гласања у УН.

Он је на конференцији за новинаре испред зграде Владе Србије рекао да је Влада у техничком мандату и да нема права да доноси далекосежне политичке одлуке, а да је то урадила са последње три гласања у УН, још од увођења санкција Белорусији.

Он је рекао да СНС у томе није сам, већ да су њихови саучесници СПС, на челу са Ивицом Дачићем, за кога је рекао да се сакрио у мишју рупу и да га нигде нема.

"На жалост, ми видимо да и један део прозападне опозиције ради исто што и Влада Србије. И они би гласали против Русије у УН и онда не видим разлику између политике Александра Вучића и Драгана Ђиласа. Не би ме чудило да овај њихов приватан разговор ових дана буде заправо разговор о њиховој коалицији и увођењу санкција Русији у наредном периоду", рекао је Обрадовић.

Он понавља да једина политичка подела у Србији на оне који су против НАТО и против увођења санкција Русији и оне који су за НАТО и за увођење санкција Русији.

"Ми ћемо сарађивати искључиво са онима који су против НАТО и против увођења санкција Русији. Нећемо учествовати у Влади, у којој су они који су за НАТО и за увођење санкција Русији", поручио је Обрадовић.

На питање о изборима у Београду, он је рекао да ће представник Двери у Градској изборној комисији гласати за поништавање избора на свим оним местима на којима су уочене неправилности.

"Ми тражимо да се до краја спроведе изборни процес, да се нерегуларноси истраже и да се омогући поновно гласање свуда тамо где је изборни процес био недемократски. Онда, након поновљеног гласања, да видимо који су прави резултати избора и да ли опозиција може да формира мањинску владу или заједничку прелазну техничку владу, до локалних избора за две године", истакао је Обрадовић.

Он је, каже, изненађен захтевима за понављањем избора.

"Ако Вучић и Ђилас нису задовољни резултатима избора, то је њихов проблем, али не видим како њих двојица могу да преговарају о понављању избора у Србији. То је укидање демократије и ми ћемо се томе оштро супротставити", рекао је Обрадовић.

Зашто Вучић не диже слушалицу Дачићу, сазнајте ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА