Најновије

ВУЧИЋ О ГЛАСАЊУ У УН: Криви су му родољуби зато што је његова власт тако гласала

Председник Србије Александар Вучић након одржане вежбе "Ватрени штит 2022", одговарао је и на питања новинара, а када је у питању суспензија Русије из Савета за људска права УН, навео је да је у политици немогуће увек доносити одлуке које вам се свиђају.

Александар Вучић (Фото: Јутјуб)

Вучић је изјавио да "свако ко је иоле фер, са лакоћом закључује да се Србије понаша у складу са нормама међународног права".

"Сви говоре о Вучићевој и Орбановој издаји. Свако ко је фер, са лакоћом закључује да се Србија понаша одговорно, принципијелно и у складу са Међународним правом. Да ли увек можете да доносите политичке одлуке какве желите? Наравно да не можете. Јежим се таквих изјава. Земљу можете да уништите за седам дана. А ми желимо да се боримо

О реакцији портпарола Кремља Пескова који је рекао да "разуме позицију Србије", Вучић је навео.

"Сад ме питате како да реагујем на то што је Песков био коректан. Кажите име земље у Европи која није увела санкције Русији, име земље чији авиони из те земље лете ка Санкт Петербургу. Име једне мале земље, једног малог, поносног народа, то је наша земља. Ви мислите да они не знају те ствари? Овде има оних који би да униште земљу за три дана, правећи да су велике патриоте и родољуби, а све су само не то. Нећу данас причати о томе, али доћи ће време кад хоћу. Мој посао као председника Србије је да штитим наш народ и нашу земљу. Спреман сам ја да гутам жабе, да би наш народ могао да дигне главу и има свој понос и достојанство. Мислите да је лепо, да уживам у томе? Оно што тражим од људи је поштовање и одговорност, да разумеју ситуацију у којој се налазимо, а која није нимало лака. Причаћу вам какви су неки родољуби и патриоте. Мој посао као председника је да штитим наш народ и нашу земљу. Не желим да окрећемо пријатељима леђа. Захвалан сам на разумевању Шарлу Мишелу, али и господину Пескову", нагласио је председник.

Извор: Косово онлајн

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА