Најновије

Русија неће признати Косово чак иако јој западне марионете у Србији уведу санкције

Знајући да је изборе добио на основу одлуке да не уведе Русији санкције, Александар Вучић, који и у овом случају покушава себе да стави у улогу жртве, тражи пропагандни начин да испуни обећање дато својим газдама.

Косово је Србија (Илустрација: Новоросинформ)

Пише: Весна Веизовић

Док се друга Србија али и режимски медији утркују у ликовању наводне руске издаје Косова и Метохије, без да покажу и основно знање из међународне политике, руски амбасадор Боцван Харченко јуче је у изјави за српске медије јасно ставио до знања да Русија неће признати Косово као независну државу чак и уколико Србија уведе Русији санкције.

„Косово је суштинско питање наше пријатељске и братске сарадње и нема никаквих сигнала да Руска Федерација може да промени однос према том питању”, објаснио је амбасадор Русије у Србији и додао да оно остаје преседан у међународном праву, као и да „једнострано и нелегитимно проглашење независности” Косова не треба доводити у везу са отцепљењем Донбаса.

Повод за хистерију еврофанатика и русофоба био је разговор Владимира Путина и генералног секретара Уједињених Нација Антониа Гутереша поводом руске мировне операције у Украјини.

На констатацију генералног секретара УН да је Русија извршила инвазију на страну територију, Владимир Путин је јасно ставио до знања да Луганска и Доњецка народна република више нису страна територија, већ територија која је већинском вољом народа  прво одлучила на самосталност а затим и на присједињење са Русијом.

Односно, Русија не само да није извршила инвазију већ је специјална операција коју изводи у Украјини мировног карактера, другим речима да Русија врши демилитаризација укронацистичких снага које су за последњих 8 година побиле више од 14 хиљада цивила, извршиле на хиљаде хапшења и мучења наводних политичких затвореника, а то су били сви они који се противе режиму Володомира Зеленског.

Конкретан повод за напад на руског председника дошао је само због изјаве да је Русија имала право да призна ДНР и ЛНР, као и Крим, исто као што су то урадиле и западне земље признавши независно Косово. Путин је чак и у тој изјави имао обзира и оставио простора Србији за неку будући интервенцију напоменом да је за разлику од Косова и Метохије које је заштићено и клаузулом 1244, ДНР и ЛНР републике које су прогласиле самосталност на референдуму, већинском вољом грађана, док је Косово једнострано признато.Прочитајте још:  Сомбор: Мигрант насрнуо на жену, полиција га пустила уз изговор да је већ хапшен али нема да плати казну!

Један од разлога за који су се последњих месеци хватали домаћи еврофили био је и тај што је „Србији будућност у Европској унији“, али након последњих истраживања где је и тим прозападним фанатицима било јасно да је воља грађана да се прикључе ЕУ, пропалој у свим сегментима, почевши најпре од економског, давно опала и да је већина становништва проруски или антиевропски орјентисана, тражили су начин не да убеде народ да је будућност у ЕУ, већ да промене поглед на Русију.

Једна од најчешћих демагошких фраза била је „ми смо теиторијално већ део Европе“ или већ стандардно али срећом и излизано питање „Где одлазе ваша деца на школовање или посао, у Русију или на Запад?“. Тезе које би требало да подразумевају како је Запад симбол модерног, демократског и еволутивног света, а што је Запад посебно кроз ову кампању и санкције Русији у пуном сјају демантовао.

За разлику од Немачке, Бугарске, Пољске, Словеније, Шведске, Француске, односно већине земаља тог модерног света, ми у Србији још увек можемо да се купамо сваки дан и да возимо кола и недељом, није нам смањена температура грејања, као што је случај са Холандијом, однос плата и цена још увек је подношњив. Али уколико похрлимо да се придружимо вољи тог модерног света у сатанизацији Русије и самозабијању ножа у леђа, а за узврат не да нећемо добити ништа, већ ћемо изгубити и ово мало економске сигурности коју тренутно имамо , која је на климавим и стакленим ногама, а питање је и да ли ће Русија, ма колико нам била братски настројена, трпети наше марифетлуке.Прочитајте још:  Председник ако је и болестан ићи ће на Сајам, да покаже размаженом свету како је Сајам сјајан!

Знајући да је изборе добио на основу одлуке да не уведе Русији санкције, Александар Вучић, који и у овом случају покушава себе да стави у улогу жртве, тражи пропагандни начин да испуни обећање дато својим газдама.

Па су тако сви његови медији и отворено режимски и западни опоненти кренули у хистеричну кампању против Путина и Русије, а све у циљу да јавност доведу у заблуду како смо тобоже морали да уведемо Русији санкције а и зашто не бисмо када се „Русија окренула против нас“. И то како наводи један од главних пропагандиста Вучићевог мишљења „Телеграф“ тако што нам је „забола нож у леђа“. Ова констатација да није у овом тренутку дата, била би и више него смешна.

Пре свега јер и у оваквим тренуцима ми можемо слободно рећи да имамо итекако повлашћен положај код Руса. Од почетка руске специјалне мировне операције у ДНР и ЛНР, српски режим није био баш тако пријатељски настројен. Прво што смо дозволили да се стави потпис на списак земаља које осуђују „руску агресију“ а затим што смо се ставили у кош земљама потписницама резолуције за суспензију Русије из Савета УН за људска права.

Мало је рећи да нам Русија није замерила на тој одлуци. Не само да није замерила већ напротив и даље форсира где год може резолуцију 1244 УН којом се обезбеђује територијални интегритет Србије у чијем је саставу Косово и Метохија.

Да не иду две бруке саме, пре два дана је по први пут од почетка рата у Украјини, Србија дозволила транзит западне војне помоћи, оружја, кроз нашу територију, Украјини! Братски, нема шта!

И то је „ситница“ коју нам је Русија прогледала кроз прсте. (Ситница од које ће страдати руски, али и српски војници који се боре на страни Русије) А није морала! Није морала ни Србија, јер нисмо део Европске уније, а чак и да јесмо да смо земља са имало суверенитета не бисмо морали то да дозволимо, будући да постоје земље чланице ЕУ које нису дозволиле транзит преко своје територије, као што је то Мађарска.

Уосталом, овде се намеће једно питање које се намерно избегава, а то је: Како је могуће да нам Русију и Владимира Путина прозападни медији и западни политиканти покушавају да наметну као непријатеље и то јер је поменуто Косово и Метохија, док ти исти коју ту тезу хоће да усвојимо су давно признали Косово! Нису ли нам они већ непријатељи? И зар заиста треба да њихове парадигме узимамо у обзир као нешто релевантно?

Зато јер смо већ део тоталитарне, искључиве, инквизиторске, економски пропале Европе која нам је мало узела, која нас је мало убијала и која хоће још православне крви?!

Више о овој теми прочитајте ОВДЕ.

Извор: Васељенска

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА