Најновије

''Вучић покушава кривицу за Косово да пребаци на Русију''

Странка Заветници оценила је да председник Србије Александар Вучић покушава да кривица за лошу сопствену и политику његове странке према Косову пребаци на Русију, преноси Данас.

Александар Вучић (Фото: Јутјуб)

Заветници сматрају да су Вучићеве поруке са јучерашње конференције за новинаре плод нетачних и злонамерних тумачења, саопштила је та странка.

Вучић је јуче казао да је позиција Србије "промењена на лошије" после изјаве руског председника Владимира Путина којом је довео у везу питање Косова са статусом Доњецка и Луганска у Украјини, али је оценио да руски лидер "није имао посебну намеру да наштети Србији", већ да је желео да заштити сопствене интересе.

Заветници су навели да је власт коју је чинила Српска напредна странка  наставком преговора под окриљем ЕУ и потписивањем Бриселског и Вашингтонског споразума "вишеструко угрозила државне позиције Србије на Косову и Метохији".

"Покушаји да се селективним и површним тумачењем Путинових речи Русија сада представи као држава која ради против интереса Србије део су шире кампање коју у последње време предводе поједини режимски медији", навела је та странка.

Заветници су саопштили да та кампања има за циљ да подрије огромно поверење грађана Србије у Руску Федерацију и њено државно руководство.

"Очигледно је да је посреди намера да власт у изјавама руског председника пронађе оправдање за могуће нове уступке по питању Косова и Метохије, као и да се српска јавност постепено припреми за финални ударац, а то је увођење санкција Русији", додају Заветници чија је председница Милица Ђурђевић-Стаменковски.

Шта ће бити са Телекомом, сазнајте ОВДЕ.

Извор: Косово онлајн

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА