Најновије

АНАЛИТИЧАРИ: ЕУ би да Србија каже "не" Републици Српској и Космету

Мина Зиројевић са Института за упоредно право и Зоран Милосављевић из Института за политичке студије оценили су да је притисак на Србију све видљивији, али и да Србија мора да гледа свој интерес, преноси Курир.

Грачаница (Фото: Јутјуб)

„Ситуација се мења и другачија је него она од пре годину дана. Спремају нас не само да кажемо „не“ Русији, о чему бисмо, евентуално, и могли да размишљамо у светлу свих догађања. Али, са друге стране нас спремају да морамо да кажемо "не" Републици Српској и и Косову и Метохији. Онда можемо да питамо врло слободно, а шта онда ми добијамо", рекла је Зиројевић.

Зоран Милосављевић из Института за политичке студије сматра да Србија мора само и искључиво да гледа своје националне интересе.

„Овде је видљиво да Немачка има стратешку одлуку да појача улогу и врати се на Западни Балкан. Ова плејада њихових представника то потврђује. Оно што ми је било индикативно јуче, су речи њихових представника да је Србија и те како потребна Европској унији из више разлога. Ако би Србија увела санкције и прилагодила се њима, онда би они могли да изађу и кажу да је, ето, цела Европа против Русије. Међутим, овде имамо неке нове моменте. А то је да ЕУ добија неки нови облик који се назива "политичка заједница". Међутим, Србија мора да гледа само свој интерес", рекао је Милосављевић.

О сизуацији у ЕПС-у прочитајте ОВДЕ.

Извор: Косово онлајн

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА