Најновије

ПРЕОРАВАЊЕ УКРАЈИНСКИХ ПОЛОЖАЈА: Убијено 320 војника и уништено 72 јединице технике

Саопштење портпарола Министарства одбране Русије генерлала Игора Кoнашенова:

Оружане снаге Руске Федерације настављају специјалну војну операцију у Украјини.
 
- Током дана, високопрецизне ракете ваздушног базирања Ваздушно-космичких снага Русије неутралисала су четири командна места, 34 подручја концентрације људства и украјинске војне технике, као и два складишта муниције у Новгород-Северском региону Черниговске области. У удару је уништено више од 320 припадника непријатељских снага, те су онеспособљене 72 јединице војне технике.
 
- Оперативно-тактичка авијација неутралисала је 120 подручја концентрације људства и украјинске војне технике. Поред тога, уништена је у Одеској области радарска станица за навођење украјинског противваздушног ракетног система С-300, а у рејону Краснопавловке у Харковској области складиште ракетног и артиљеријског наоружања.

- Ракетне трупе и јединице артиљерије неутралисале су 405 подручја концентрације људства и војне технике, 12 командних места и 26 артиљеријских јединица на ватреним положајима. У Коротичком округу Харковске области уништен је противваздушни ракетни систем С-300. Такође, у областима насеља Раздоље Харковске области и Славјанска, Доњецке Народне Републике, уништена су три лансера вишецевних ракетних система Смерч и два складишта муниције Оружаних снага Украјине.


 
- Током дана 13 украјинских беспилотних летелица уништено је средствима ПВО у областима насеља Велики Проходи, Велика Камишеваха, Харковска област, Пантелејмоновка, Авдјејевка и Доља Доњецке Народне Републике, Окнино и Фабричное Луганске Републике, као и Глубокоје Черниговске области, Барвинок и Владимировка Дњепропетровске области.

- Једна беспилотна летелица „Бајрактар-ТБ2“ оборена је код острва Змејни. 14 украјинских ракета вишецевних ракетних бацача Смерч пресретнуто је у ваздуху изнад насеља Заводи, Суха Каменка, Пимоновка, Изјум, Мала Камишеваха Харковске области, као и Гончаровка, Топољское и Доњецк.

- Укупно, од почетка специјалне војне операције је уништено 164 авиона, 125 хеликоптера, 821 беспилотна летелица, 303 противваздушна ракетна система, 3013 тенкова и других оклопних борбених возила, 364 вишецевна бацача ракета, 1471 топова и минобацача , као и 2824 јединице специјалних војних возила.

Да ли је се Вучић договотрио да тзв. Косово уђе у Савет Европе, више о томе сазнајте ОВДЕ.

Извор: Vostok.rs

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА