Најновије

ПАТРИОТСКИ БЛОК: Србија хитно да иступи из Бриселског споразума

Српски покрет "Двери" и "Патриотски блок" оценили су данас да приштинске власти не би поднеле захтев за пријем у Савет Европе да немају подршку водећих земаља чланица Европске уније и да је та ситуација у потпуности оголила сву неодрживост позиције Србије у преговарачком процесу.

Фото: Јутјуб

Сматрају да одговор Србије на захтев Приштине мора бити моментално иступање из Бриселског споразума и иницирање враћања преговарачког процеса под окриље УН-а.

„Све остало је издаја националних интереса и препуштање Косова и Метохије и српског народа у руке албанских сецесиониста и терориста“, наведено је у саопштењу.

Патриотски блок сматра да је сада очигледно да имплементација Бриселског споразума и учешће у преговорима са Приштином под окриљем ЕУ, чија је убедљива већина чланица признала независнист такозваног Косова, воде ка потпуном губитку суверенитета.

"Јасно да се Приштина не би одлучила на овакав корак да немају подршку водећих земаља чланица Европске уније која је, противно резолуцији 1244 и уз жалосну чињеницу каква је сагласност српских власти, преузела судбину Косова и Метохије у своје руке", саопштиле су Двери.

У саопштењу је речено да "Србија више ни један дан не сме учествовати у процесима који генеришу разградњу њеног суверенитета на простору Косова и Метохије и угрожавање виталних националних интереса".

Извор: Бета

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА