Најновије

THE GUARDIAN О МОГУЋИМ ПРОМЕНАМА У СВЕТУ: Украјина је само једна фаза у деценијској борби са Русијом

"Запад види Украјину као само једну фазу у деценијској борби са Русијом", ово признање неименованог високог британског официра објавио је лондонски The Guardian.

Фото: РИА

The Guardian је додатно открио резоновање британског војног врха: „Ако Украјина победи, Русија никада на то неће пристати. Ако Русија победи - она ће ићи даље“.

Текст The Guardian објављен је под насловом који много говори сам по себи „Зашто Запад ризикује да Украјину осуди на споро дављење“.

У њему се оперише и већ лансираном тезом да на Западу расте „замор од рата у Украјини“. И наглашава: „У британској влади се повећава забринутост да на Западу, са његовим ТикТок начином размишљања и склоношћу тренутном задовољавању радозналости, нема решености на вишегодишње жртвовање. Последица замора може бити и промена влада у низу земаља Европе и Америке, а за тиме би уследила и промена политике према Русији“.

Британски лист наводи да је бугарска шестомесечна владајућа коалиција, која је била водећа антируска влада на Балкану, изгубила у минулу среду на гласању о поверењу.

И упозорава: да чак и САД може да очекује слична ситуација јер повратак на власт Доналда Трампа постаје све реалнији.

Најновију колумну Милана Видојевића прочитајте ОВДЕ.

Извор: Факти

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА