Најновије

МИЛЕ РЕНТА БУБРЕГ НАШАО НОВИ ПОСАО: Гардијан позива своје читаоце да штеде мокраћу због несташице ђубрива

Левичарски лист Гардијан поново је објавио комичан чланак. Овог пута он позива своје читаоце да „штеде мокраћу” због утицаја санкција Русији, које су „ненамерно” изазвале несташицу ђубрива.

Фото: Јутјуб

Наслов чланка је „Peecicling: Да ли би донација урина пољопривредницима могла помоћи да се нахрани свет?“

Новинар Том Паперт је написао: „Као резултат западних санкција Русији, а у мањој мери и сукоба у самој Украјини, Русија више не извози своју уреу на Запад, који је користио уреу за стварање ђубрива за усеве.

Паперт је додао: „Русија и Украјина заједно су одговорне за извоз 28% светских ђубрива направљених од азота, фосфора и калијума. Три супстанце које праве ђубрива су богате урином. Као резултат, Гардијан предлаже, читаоци би требало да „користе свој урин да понизе Путина“ и да сачувају урин да би „помогли животној средини, осујетили руску агресију и произвели хлеб богат урином“.

Чланак Гардијана је наставио у свом бизарном правцу: „Ако могу да употребим свој урин да понизим Путина, онда ће се тај чудан сан који сам сањао прошле недеље некако остварити. Штавише, ови исти хранљиви састојци, када се испиру у системе отпадних вода, постају загађивачи одговорни за стварање цветања алги које је штетно по животну средину.”

Људски урин је богат извор азота, фосфора и калијума. Према Институту Rich Earth у Вермонту, урин који производи једна одрасла особа годишње – 125 америчких галона (473 литра) – довољан је за узгој 145 кг пшенице.

Паперт је 2017. године рекао: „Иако употреба телесних фекалија или секрета за ђубрење усева на Западу може изгледати чудно, изолационистичка Северна Кореја је наводно позвала своје грађане да уринирају  на усеве како би побољшали ђубрење како би спречили недостатак хране. Године 2017. се тврдило да је севернокорејски диктатор Ким Џонг Ун можда нехотице покренуо епидемију паразитских црва у земљи тако што је приморао фармере да користе људски измет на својим усевима.

О томе како је Техеран лансирао ракету на чврсто гориво која носи сателит прочитајте ОВДЕ.

Извор: NultaTačka/RebelNews

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА