Најновије

ВУЧИЋУ ЗАБРАЊЕН УЛАЗАК У ХРВАТСКУ: Није му дозвољена посета Јасеновцу

Председник Србије Александар Вучић планирао је да данас приватно посети Јасеновац и Пакрац, али хрватске власти неће му дозволити улазак у земљу, пише Јутарњи лист позивајући се на изворе блиске хрватској Влади. Вучић је, према изворима хрватског листа, контактирао председника СДСС-а Милорада Пуповца и рекао му како планира приватну посету Јасеновцу.

Александар Вучић (Фото: Председништво Србије)

Како лист тврди, намера је била да се испровоцира хрватска страна уочи годишњице "Олује".

Како преноси Јутарњи лист, без службене информације хрватским властима, без координације с амбасадом, председник Србије је желео да пређе границу из Босне и Херцеговине и дође око 11 сати у Јасеновац, а потом око 14 сати и у Пакрац.

Није поштовао ниједан протокол, све је хтео да направи мимо процедура и правила о дипломатским односима. Хтео је са својим ТВ екипама да пређе хрватску границу и овђе радити шта жели. Али, премијер Андреј Пленковић и Влада јасно су рекли не, пренео је листу саговорник из Банских двора.

Како лист наводи, председник Србије није поштовао ниједан протокол, и пошто је намера, како се тврди, била провокација, долазак му неће бити дозвољен.

'’Само ви радите свој посао!'’

Председник Србије Александар Вучић реаговао је данас објавом на Инстаграму на одлуку хрватских власти да му забране посету логору Јасеновац.

Вучић је објавио фотографију Јасеновца, уз поруку:"Само ви радите свој посао! Живеће српски народ и никада неће заборавити!"

О паду авиона који је преносио наоружање прочитајте ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА