Најновије

НАТО СПРЕМИО МЕРЕ ЗА БиХ: Хоће да их увуку у Алијансу

Генерални секретар НАТО Јенс Столтенберг обавестио је Министарство спољних послова БиХ да та војна алијанса развија сет мера посебно скројених за Босну и Херцеговину.

НАТО и БиХ (Фото: НАТО штаб у Сарајеву)

„Руска агресија на Украјину је фундаментално поткопала европску безбедност. Зато је НАТО спреман да настави подржавати партнере који могу бити изложени малигном утицају и притиску, како би ојачао њихову отпорност. Као што знате, НАТО развија сет мера, посебно скројених за Босну и Херцеговину, у складу са вашим потребама”, навео је Столтенберг у писму министарки спољних послова БиХ Бисери Турковић.

Он је истакао да НАТО снажно подржава евроатлантски пут Босне и Херцеговине.

„Алијанса ће наставити да сарађује с вашом државом и другим међународним партнерима да сачувамо стабилност и промовишемо реформе у Босни и Херцеговини”, нагласио је он у писму, преноси Бета.

Генерални секретар НАТО је министарски спољних послова БиХ упутио одговор на њено раније писмо упућено у седиште Северноатлантске алијансе, у којем је навела да се „Босна и Херцеговина суочава с бројним изазовима, а у светлу актуелних дешавања у Европи и региону”.

Столтенберг је истакао и да је стабилност Западног Балкана „дугорочни стратешки циљ Алијансе којем остаје до краја предана”.

Генерални секретар НАТО је изразио забринутост, како је навео, због сепаратистичке реторике и активности које прете да наруше успех Дејтонског мировног споразума.

Додао је да НАТО снажно и недвосмислено подржава суверенитет и територијални интегритет Босне и Херцеговине, као и функционалност институција, пренели су из Министарству спољних послова БиХ.

Одговор Марије Захарове Црној Гори погледајте ОВДЕ.

Извор: Политика

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА