Најновије

ПРЕОКРЕТ У БОШЊАЧКОЈ ПОЛИТИЦИ: Изетбеговић признао пораз

Према првим непотпуним резултатима Општих избора БиХ које саопштавају странке, кандидат за бошњачког члана Председништва БиХ Бакир Изетбеговић убедљиво заостаје за противкандидатом из СДП Денисом Бећировићем.

Бакир Изетбеговић (Фото: Јутјуб)

Изетбеговић је, према истим резултатима, освојио 38,59 одсто подршке грађана, док Бећировић, кога је подржало 10 опозиционих странака, има више од 56 одсто подршке, јавља Танјуг.

У седишту СДП-а славе победу Бећировића, а део сарајевских аналитичара сматра да је Изетбеговић, како кажу, „сам себи одсекао грану” и да је дошло време да се повуче из политике.

Изетбеговићева СДА, када је о Парламенту БиХ реч, остаје најутицајнија странка према истим непотуним изборним резулатима које саопштавају странке.

Изетбеговић признаје пораз и каже да је његова борба била против 11 странака опозиције, чији је кандидат био његов противкандидат Денис Бећировић.

„Једанаест странака удружило се против мене, СДА има добар резултат када је реч о Парламенту БиХ”, рекао је Изетбеговић новинарима.

Упитан да ли осећа личну одговорност и како ће се ствари одвијати даље, Изетбеговић каже:

„Свој резултат сам сачувао као што сам прошао на прошлим изборима, председник сам СДА и она је далеко најјача странка у БиХ, а да ли ће доћи до неких превирања унутар странке то ћемо видети”, река је.

Истиче да СДА није у паду, већ у порасту.

Како очекивати да победите 11 удружених странака, упитао је Изетбеговић и додао да „неће сами себе због тога кажњавати”.

СДА је, истиче, направила историјски резултат на овим изборима, а све друго је проблем коалиционог капацитета.

Коментаришући наметнуту одлуку високог представника Кристијана Шмита о изменама Изборног закона и Устава ФБиХ, Изетбеговић је рекао да је она ојачала позицију ХДЗ, али да је још нису детаљно анализирали.

Извор: Политика

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА