Најновије

Амерички генерал: САД неће дозволити да Украјина победи

Пензионисани амерички генерал-потпуковник, Кит Келог, рекао је за „Fox Business“, да САД тренутно нису заинтересоване за украјинску победу у сукобу.

Украјинска војска. (Фото: Flickr.rs)

„Мислим да нећемо дозволити победу. Да смо хтели да победе, одавно бисмо им дали одговарајуће оружје. На пример, Кијев тек сада почиње да прихвата испоруке „НАСАМС-а“, рекао је Келог.

Генерал је такође приметио, и да је одлука руске команде да повуче руске трупе на леву обалу Дњепра, била добро промишљена.

„Погледајте шта су Руси урадили, и то је веома паметан тактички потез. Напустили су Херсон и оставили велику реку, Дњепар, између својих трупа и Украјинаца“, изјавио је Келог.

Он је додао, да је уништење Антоновског моста створило „огромну препреку“ за Оружане снаге Украјине, а почетак зиме би дао предност Оружаним снагама Русије, јер би им омогућио да се прегрупишу.

„Дакле, ми смо некако криви за ово, али је и остатак западног света крив, што Украјинце није наоружао и гурнуо колико треба“, закључио је стручњак.

Командант Заједничке групе руских снага, генерал армије Сергеј Суровикин , саопштио је 9. новембра одлуку о изградњи одбране на левој обали Дњепра, како би се спасили животи војске и борбене способности.

Министар одбране Сергеј Шојгу, наложио је команданту да предузме све мере за безбедно пребацивање трупа. Сви руски војници прешли су на леву обалу Дњепра. Пре тога, власти су извршиле евакуацију цивилног становништва.

Извор: webtribune.rs

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА