Најновије

Е-уџбеници су будућност образовања

БEOГРAД - Kомпаниjа Њу Лук Ентертејнмент искористила jе данас школски дан на Саjму књига и представила неспорну будућност образовања - електронске уџбенике, односно уџбенике са мултимедиjалним садржаjем.
А, Б, В, Г, Д... (Фото: cirilica.com)

А, Б, В, Г, Д... (Фото: cirilica.com)

Kако се чуло на трибини "Mлађе дигитално доба, ученици и уџбеници за 21. век", е-уџбеници су будућност образовања и светски тренд и новим законом о образовању биће уведени и у наш образовни систем само се jош увек не зна у коjоj мери. Из ове компаниjе, коjа већ неколико година обjављуjе "наше" е-књиге и пласира их на светско тржиште, подсећаjу да jе интерактивно учење важно деци и да данашња деца стара 3 до 5 година делуjу као да су се родила са таблетом или смарт телефоном у рукама. Из Њу Лук Ентертејнмента подсећаjу да jе у СAД - где jе оваj вид уџбеника наjразвиjениjи - урађено истраживање коjе jе показало да су деца коjа су учила из интерактивних е-уџбеника 30 до 80 посто брже савладала градиво од оних коjи су користили класичне. Tакође jе наведен и експеримент коjи се jош увек спроводи у два забачена села у Aфрици где jе jедна компаниjа поделила 20 таблета деци, без икаквог упутства како да их користе, и та деца су већ првог дана укључила таблете - а треба имати на уму да у селу нема ни телевизора - за недељу дана овладала апликациjама а за шест месеци хаковала софтвер како би сваки од њих поставио персонализовану прву страну на свом уређаjу. Све се сада сели на таблете и мобилне телефоне и електронски интерактивни уџбеници су будућност а уз довољно маште и сарадње са издавачима та будућност jе доступна и младима у Србиjи.
Прочитајте још:(УЗНЕМИРУЈУЋИ ФОТО) Родило се теле са људском главом!
Aлександра Ђорђевић из невладине организациjе Oтворени сервис образовања коjа нуди бесплатне онлаjн туториjале за математику, физику и српски за децу од 5. до 8. разреда основне школе подсетила jе да су ПИСA тестови показали да наша деца имаjу позамашно формално знање али да функционално знање и примену информациjа не поседуjу. Управо томе, рекла jе она, служе туториjали - да обогате градиво и наведу децу да практично примене оно што су учили. Ђорђевић jе рекла и да се слични туториjали могу применити и на образовање одраслих, за специjалне вештине или чак преквалификовање. Добривоjе Лале Eрић из Центра за промоциjу науке оценио jе да недостатак новца у образовању не сме да буде изговор и на личном примеру - како jе дипломирао на филозофском факултету у тренутку када е-уџбеници нису ни били тема показао систем школства у Србиjи. Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА