Најновије

Додик: Убијање Срба у Братунцу представља већу свирепост од злочина над Бошњацима

БРATУНAЦ - Председник Републике Српске Mилорад Додик рекао jе да Република Српска и Србиjа никада у историjи нису имали боље односе и сарадњу, поручуjући да jе то jе оно што jе потребно и да Срби неће сукобе.
Милорад Додик (Фото: flickr)

Милорад Додик (Фото: flickr)

Oн jе, на обележавању дана страдања Срба у Подрињу истакао да се на простору Братунца десио злочин у континуитету, коjи jе поморио многе недужне људе, али и да jе нови злочин то што се jедан злочин признаjе и међународно верификуjе, даjе му се резолуциjа у УН, а на другоj страни ништа не значи умор жена и деце српске националности, преко чега се прелази. "Злочин над Србима десио се у континуитету, а злочин над Бошњацима десио се у кратком времену. У чему jе разлика, каква jе то разлика? Зар ниjе доказ веће свирепости то што се у континуитету убиjали недужни људи", рекао jе Додик. Према његовим речима, српски народ обележава Братунац као концентрисани израз свога сећања на страдале у току неколико година рата, те да смо данас сведоци да се опет насиљем међународне политичке заjеднице покушава наметнути и приписати само злочин над Бошњацима као злочин геноцида, приписуjући тако колективну одговорност Срба за то. "Aко се то деси, Срби ће бити jедини народ у документима УН, окарактерисан на такав начин. Aли оно што jе веома важно и видљиво у овом времену jе jединство у политичком ставу и активности коjи исказуjу власти Републике Српске и Србиjе и поводом овог и много чега другог, РС и Србиjа су заjедно у настоjању да се дође до истине коjа jе потребна", поручио jе Додик.
Прочитајте још:УГЉАНИН ГОРИ ОД БРИТАНАЦА: Поред геноцида у Сребреници, Срби су вршили злочине и у Санџаку!КРЕЋЕ ЛУДНИЦА У СРПСКОЈ: Додик позвао Србе да напусте парламент БиХ!
Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА