Најновије

УДРУЖЕНИМ СНАГАМА: Руски авиони бомбардују џихадисте док САА напредује на североистоку Хаме

Руски авиони започели су велику операцију бомбардовања џихадиста у североисточном делу провинције Хама у знак подршке континуираној офанзиви про-владиних снага широм региона.

Борбе у Сирији (Фото: Амн)

Према војним изворима повезаним са војском, Руси су појачали своја дејства против Хајат Тахрир Ал Шам (сиријски огранак Ал-Каиде) који су били утврђени у насељима Ал Маслукија и Ал Самакија, што је омогућило и сиријској армији да напредује на земљи.
Неки извори наводе да користе и термобаричне бомбе, повишене моћи ваздух-земља. Представљају најјаче не-нуклеарно оружје на свету и називају се још „оцем свих бомби“.  Тешка је 7.100 килограма и експлодира у радијусу од 300 метара, еквивалентно снази 44 тона ТНТ-а, користећи нови тип експлозива.
До сада је САА ослободила пет градова и села на североистоку Хаме од почетка њихове офанзивне операције од пре само недељу дана.
Раније је објављено да је једна од најелитнијих про-владиних паравојних формација сада посвећена борби против милитанта повезаних са Ал Каидом на североистоку Хаме, који показује да наставља да се шири опсег операције сиријске армије. A какве се то жестоке борбе воде у Деир ез Зору, погледајте ОВДЕ видео и мапу.
Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Погледајте како се воде борбе у пустињи.

Бонус видео

Погледајте како се дејствује помоћу даљинског управљача сензорске ватре.
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА