Најновије

ЛАВРОВ: Нека нам Америка објасни који јој је заправо циљ?

Москва би желела да политика Вашингтона, у разним регионима широм света, буде јаснија - нарочито тамо где се преклапају интереси великих сила - али за то је потребан дијалог, који до сада није успостављен на одговарајућем нивоу, рекао је руски министар спољних послова Сергеј Лавров.

Сергеј Лавров (Фото: Ria)

- Политику САД на међународној сцени видимо као веома контроверзну. Ако се има на уму да ниједан члан администрације надлежан за спољну политику није био на функцији више од годину дана, ако се не варам, онда ће бити јасно да се смена генерација одражава на практичне одлуке које се доносе и начин на који се те одлуке на крају примењују у пракси - рекао је Лавров новинарима, преноси Тасс.
Шеф руске дипломатије указује да Москва има сопствене идеје и верзије о акцијама Вашингтона.
- Али, наравно, желели бисмо да добијемо јасно објашњење о циљевима САД у овом или оном делу света, нарочито тамо где се интереси многих кључних земаља преклапају, на пример западних земаља, Русије и Кине, а у случају Сирије - и земаља Блиског истока - истакао је Лавров.
Он је навео и да Русија и САД могу учинити више у искорењивању тероризма у Сирији и постизању политичког решења у тој земљи, у поређењу с напорима које сада улажу у том циљу.
Вашингтон и његови западни савезници, рекао је Лавров, нису одустали од захтева да сиријски председник Башар ал-Асад поднесе оставку, као од предуслова за насељавање у Сирији.
- Став САД о Сирији ствара проблеме у спровођењу одлука за које смо једнострано гласали у Савету безбедности УН - закључио је шеф руске дипломатије.
Прочитајте ОВДЕ све о новим санкцијама САД према Русији.
Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА