Најновије

ПРОЦУРЕЛЕ ТАЈНЕ ИЗ НОВАКОВОГ СТРУЧНОГ ШТАБА: Ево како се Ђоковић спремао да направи чудо у финалу Вимблдона и победи Федерера (ВИДЕО)

Новак Ђоковић може да створи чудо! Србин има нешто што нема ниједан други тенисер...

Ђоковић и Федерер (Фото: Јутјуб)

Како другачије објаснити да Новак освоји Вимблдон иако у финалу Роџер Федерер има две меч лопте на свој сервис?! Реч је о вероватно најбољем серверу икада и то на његовој омиљеној подлози!

Подсетимо, Ђоковићу није први пут да је тако "окренуо" Федерера, учинио је то и на УС опену 2011.

Ноле је недавно у "Свеенглеском клубу" направио спектакуларан преокрет у петом сету иако је 15.000 гледалаца било против њега.

О невероватновим Ђоковићем психолошким моћима говорио је члан његовог стручног штаба Роби Кениг, који се за почетак осврнуо на "визуелизацију". Новак је после Вимблдона објаснио да он у глави унапред направи сценарио меча и да може 15.000 непријатељски настројених навијача да замисли као да навијају за њега.

"Верујем да Новак на визуелизацији ради сваког дана. Колико спортиста свакодневно има ментални тренинг? Сигуран сам да Ђоковић то има", почео је Кениг причу за "Beyond the Baseline Podcast" и откивањем Нолетових тајни.
 
Аналитичар у Ђоковићевом стручном тиму је пренео шта је сазнао у разговору са Филом Гричом, доскорашњим Новаковим кондиционим тренером.

"Занимљиво је да Новак не воли да ради у теретани, већ жели да стално буде напољу, по могућству у природи. Ако треба да јача горњи део тела, он вози кану. Такође, воли да трчи бос, да осети земљу под ногама, а не да вози бицикл у теретани. Чини све да би дошао у контакт са снагом, коју психолози, па и сам Новак, називају универзалном енергијом".

Кенига посебно импресионира што је Ђоковић дошао до тако великог тријумфа иако није играо најбоље што може.

"То што може да победи а да игра са, на пример, 80-85 одсто својих могућности, осталима додатно отежава да га победе, нарочито на грен слемовима. Изгледа као да је потребан да се деси неки екстремни сценарио, као што је било на Ролан Гаросу, да би он изгубио", рекао је Роби Кениг.

Која велесила је нудила држављанство Нолету прочитајте ОВДЕ.

Извор: Курир

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА