Најновије

"КАКО НАМ ЈЕ РЕКЛАМА ЗА ЈОВАЊИЦУ УНИШТИЛА ЖИВОТЕ" Милош Биковић је 2016. снимио спот за фирму у којој је откривена дрога, а ево шта сада каже

Када је 2016. године глумац Милош Биковић снимио рекламу за произвођача органске хране "Јовањицу" и на својим друштвеним мрежама поделио пост с коментаром "Како нам је реклама за Јовањица органску храну унуштила животе", није могао ни да наслути да ће се баш то пољопривредно добро три године касније наћи у центру нарко-скандала.

Реклама о Јовањици (Фото: Јутјуб)

Наиме, јавност је недавно сазнала да је на пољопривредном газдинству "Јовањица", иза паравана производње органске хране, гајена опојна дрога марихуана.

Сада је, сплетом околности, у јавност процурила несвакидашња реклама за ову фирму и њене производе, која је данас, с новим развојем ситуације, добила потпуно бизарну ноту.

Тако је реклама која је 2016, чини се, прошла прилично незапажено, ових дана доживела бум, највише због нејасне, необичне и неразумљиве поруке коју преноси.

Домете необичности ове рекламе обећава већ сам њен назив - "Не пипајте у мраку", али , ипак, погледајте и сами:

Главни актери рекламе за фирму "Јовањица" су глумац Милош Биковић и његова колегиница Маја Шуша, који глуме случајне пролазнике у маркету.

Промо-снимак фирме "Јовањица" у септембру 2016, на свом Твитер профилу поделио је глумац Милош Биковић, уз коментар: "Како нам је реклама за Јовањица органска храна унистила животе".

Читав случај, међутим, постаје још бизарнији када се погледају клипови које су на маргинама снимања забележили Биковић и Суша. Ти клипови су чудни и недоречени, као и сама реклама, а у једном од њих Биковић - плаче.

Шта каже Биковић

Глумац Милош Биковић каже да је сврха чудног рекламног спота за фирму "Јовањица" свакако била да привуче пажњу јавности, али да ни он, нити његова колегиница Маја Шуша нису слутили какав епилог ће добити.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Miloš Biković (@bikovic) on

- Та реклама је настала 2015/16. године. Биле су две рекламе. Ова друга је била једна врста експеримента који је требало да изазове пажњу и да буде тако зачудан и помало глуп. Реклама је привукла пажњу, али не у контексту у коме смо се надали, то јест, очекивали смо да ће привући пажњу, али нисмо знали да ће овако ситуација да се окрене и да ћемо бити део контекста који је врло непријатан - истиче Биковић, и додаје:

- Тада смо снимили серију клипова како нам је та реклама упропастила живот, као да смо претпоставили да ће нешто да испасти наопако.

Како је случај "Јовањица" уздрмао јавност

Подсећања ради, лабораторија за производњу марихуане, 100 килограма суве и неколико хиљада стабљика сирове биљке пронађени су 14. новембра на имању фирме "Јовањица" у близини Старе Пазове.

Фирма "Јовањица", једна од најпознатијих по производњи органске хране, основана 2011. године у Београду са основном делатношћу у прозводњи поврћа и лубеница. За свега пет година постала највећи произвођач и дистрибутер органске хране у Србији, а њихови производи продају се у свим трговинским ланцима.

Према подацима Агенције за привредне регистре њоме су руководе два директора Предраг Колувија и Александар Анђић. Колувија је власник 75 одсто фирме, а Анђић 25 одсто удела.

Колувија је средином прошлог месеца ухапшен са фалсификованом службеном полицијском исправом и тада је откривено да је међу пластеницима, у којима су били органски производи, налазе и пластеници пуни марихуане! Против осумњиченог Колувије поднета је и кривична пријава због сумње да је извршио кривична дела посебни случајеви фалсификовања исправе.

Предраг Колувија рекао је на саслушању у тужилаштву да нису тачни наводи у наредби истраге.

- Нисам гајио марихуану. Радили смо у складу са прописима и за све постоје дозволе надлежних министарстава, као и сертификати оних који су надлежни да их издају - рекао је током изношења одбране власник "Јовањице".

Са њим је ухапшено још осам запослених у тој фирми, због сумње да су од јануара ове године, до тренутка хапшења, у стакленицима узгајали опојну дрогу.

Тужилаштво за организовани криминал сада испитује и једну фирму из Велике Плане, која је носилац дозволе за узгој индустријске конопље и у чијој лабораторији обраћује семе. Сам узгој, према документацији, требало је да се организује у "Јовањици",.

Како је српска полиција створила албанску мафију? Прочитајте ОВДЕ  све о томе.

Извор: Блиц

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА