Најновије

БРИТАНЦИ О ЂОКОВИЋЕВОМ ПРОТИВЉЕЊУ ВАКЦИНАЦИЈИ: Негативан став може да га кошта повратка на терен и првог места

Најбољи тенисер света Новак Ђоковић успротивио се обавезном вакцинисању против вируса Цовид-19, а такав став могао би да га кошта повратка на терен и првог места на АТП листи, пишу британски медији.

Новак Ђоковић (Фото: Јутјуб)

Новак Ђоковић је у недељу увече током разговора са српским спортистима уживо на друштвеним мрежама изнео негативан став о вакцинисању.

"Лично нисам за вакцинацију и не бих волео да ме неко приморава да добијем вакцину да бих могао да путујем. Ако то буде правило и закон шта ће онда да буде? Треба да одлучим да ли ћу или нећу да се подвргнем томе. Имам своје размишљање, а да ли ће се променити у неком тренутку не знам. Хипотетички, да се настави сезона у јулу, августу или септембру, мада нису велике шансе, колико сам разумео одмах након укидања строгог карантина ће постојати захтев за обавезну вакцину, које још нема", рекао је тада Ђоковић.

Иако се још увек ради на вакцини против коронавируса, у свету тениса расте притисак да се играчи вакцинишу пре наставка сезоне.

С обзиром да стручњаци најављују прву поуздану вакцину тек за годину дана, остаје питање када би тенис могао да се настави, или какву би то вакцину тенисери морали да добију ако се сезона настави на јесен.

Недавно је бивша светска број 1 Амели Морезмо изрекла децидиран став "нема вакцине - нема тениса".

Дејли Мејл у наслову истиче Новакове речи и спекулише да ризикује место број 1 на АТП листи.

Водећа тела су суспендовала сва такмичења до 13. јула, Вимблдон је отказан први пут од Другог светског рата, док ће се Ролан Гарос одржати после УС опена крајем септембра.

Ђоковић је тренутно први на АТП листи захваљујући освајању Аустралијан опена на старту сезоне. Има 370 бодова више од Рафаела Надала.

Прочитајте ОВДЕ   шта је све рекао Ђоковић.

Извор: Курир

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА