Најновије

ХИТНО ИЗМЕЊЕНО ПРАВИЛО: Ево ко добија 100 евра, а ко ће да извиси за обећани новац!

Сто евра помоћи од државе моћи ће да добију сви пунолетни држављани Србије који имају личну карту или је изваде до датума истека пријаве за помоћ 5. јуна.

Неко ће ипак да остане без 100 евра (Фото: Јутјуб)

Министарство финансија саопштава да је донет Правилник о допунама Правилника о начину пријаве и начину уплате једнократне новчане помоћи, којим се омогућава држављанима Србије да добију једнократну помоћ државе и ако су извадили личне карте након ступања на снагу Уредбе о формирању привременог регистра 24. априла 2020. године.

Министар Синиша Мали је истакао да је главни циљ ове мере помоћи да новац добију сви држављани Републике Србије који то желе, те да ће бити омогућено да грађани остваре право на једнократну помоћ ако у тренутку пријаве, која траје до 5. јуна 2020. године, имају важећу личну карту.

"На овај начин смо одговорили на предлоге грађана које смо добијали претходних дана, а с обзиром на то да одређени број њих није имао личну карту на дан 24.04. што је био један од услова, већ да су у међувремену извадили нову", рекао је Мали.

На овај начин је, каже, омогућено да, уколико се неко пријави у наредних седам дана, систем препознаје да имају важећу личну карту и поред тога што је нису поседовали на дан ступања на снагу Уредбе.

"Такође, грађани који и даље немају личну карту су добили још времена да изваде тај лични документ. Наравно, потребно је да испуњавају друге прописане услове, односно да су пунолетни држављани Републике Србије са активним пребивалиштем у нашој земљи", рекао је министар финансија.

Мали је додао да ће сви грађани који испуњавају услове прописане Уредбом добити једнократну новчану помоћ.

"Грађани немају разлога за бригу јер ће сви који су испунили услове добити новац. Свакога дана се исплаћују новчана средства за пола милиона грађана, тако да ће у наредних неколико дана сви бити исплаћени. До данас имамо већ 4.179.400 пријављених, што са примаоцима пензија и корисницима социјалних давања, чини више од шест милиона успешно пријављених грађана Србије. Мислим да смо на овај начин показали грађанима да могу да се ослоне на своју државу у тренутку када им је то најпотребније", рекао је министар.

Поновио је да редослед исплате не зависи од датума пријаве, већ да Управа за трезор свакога дана исплаћује средства одређеном броју банака, за одређени број њихових клијената, а тако да то укупно буде пола милиона исплата дневно.

Такође, једна банка добија средства у неколико различитих дана.

Прочитајте ОВДЕ како извршитељи у Србији грађанима отимају обећану помоћ.

Извор: РТС

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА