Најновије

"Тек стиже хаос! Да није избора све би било много другачије": На Инфективној нагли скок броја заражених

У последњих неколико дана у Инфективној клиници у Београду нагло је повећан број примљених пацијената.

Инфективна клиника у Београду (Фото: Јутјуб)

“Инфективна клиника је пуна, крцата пацијентима, а сви смо знали да ће се ово догодити јер смо неодговорни и превише опуштени, а тек нас чека хаос на зиму”, упозорава један од лекара који збрињава пацијенте заражене коронавирусом.

“Говорио сам да ће цела ова ситуација са короном бити катастрофа и да није избора све би било много другачије. Бројка заражених расте из дана у дан. Нека одељења су до недавно била пред затварањем, међутим онда се одједном број новозаражених повећао, па смо поново затрпани послом”, наглашава саговорник.

Он наглашава да се народ понаша неодговорно и да је то разлог буктања вируса.

“Сви су без маске, а кад дође зима биће куку леле, у децембру нећемо знати шта је грип, а шта корона. Биће само: ‘баке, деке волимо вас’. Мислим да Сајам нећемо поново отварати јер је вирус ослабио у смислу да су симптоми слабији, мања је смртност. Топло време ослабиће пренос, али морамо бити одговорнији. Погледајмо како је у региону, људи су одговорнији, наплаћују се казне због неношења маски, рукавица, непоштовања социјалне дистанце…”, каже доктор.

Да је Инфективна клиника у Београду пуна пацијената заражених коронавирусом, потврдило је више лекара који збрињавају оболеле.

Међутим, директор Клинике за инфективне и тропске болести Клиничког центра Србије Горан Стевановић изјавио је раније да је у овом тренутку на Клиници 59 пацијената, од којих су 34 ковид-позитивна, док остали чекају резултат.

“Неки су примљени у току ноћи и чекају резултат, 34 су ковид позитивни”, рекао је он.

“Имамо неколико болесника који су нека наша основна патологија, ХИВ, АИДС, који су у у посебној изолацији, унутар изолационе јединице”, рекао је Стевановић новинарима.

Прочитајте ОВДЕ како је дошло до пораста заражених у Београду.

Извор: nova.rs

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА