Најновије

ДОСТА ЈЕ БИЛО! Макрон запретио новом блокадом!

Француска се суочава са највећим бројем случајева корона вируса у последњих пет месеци, а председник Емануел Макрон инсистира на томе да земља ради "све како би се спречило ново затварање земље", јавља "Дејли мејл".

Емануел Макрон (Фото: ria.ru)

Откривено је око 7.379 новозаражених у петак, што је нешто мање од рекорда из 31. марта када је за 24 сата регистровано 7.578 нових случајева.

Подаци представљају оно што министарство здравља описује као експоненцијани налет, само неколико дана пре него што би милиони деце требало да се врате у школе, први пут од марта.

Скок је створио могућност да би влада поново могла бити присиљена да затвори земљу, а председник Макрон рекао је новинарима да би било опасно искључити било који сценарио.

- Чинимо све да избегнемо ново затварање, а посебно блокаду целе земље - рекао је председник Француске Емануел Макрон новинарима раније у петак. 

"Дејли мејл" пише да, као и друге тешко погођене западноевропске земље, Француска је у марту увела строге рестриктивне мере и блокаду земље, а у том периоду већина становника је била затворена у својим домовима.

Ограничења су постепено укидана од 11. маја након наглог пада броја инфицираних.

Власти сада траже начине да ограниче ширење болести без нове блокаде. Како би обуздали даље ширење коронавируса, Парижанима је у петак наређено да носе маске на отвореном у главном граду.

Власти су откриле да се вирус сада шири међу млађом популацијом код које је мања вероватноћа да ће развити тежи облик болести.

Стотине миграната палило ватру и гађало полицију! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА