Најновије

Овде су сви били пре него што су се заразили короном: Нова студија открила најопасније место

Амерички центар за контролу и превенцију болести спровео је истраживање како би утврдио где се људи најчешће заразе коронавирусом. Научници су упоредили оне које имају потврђен коронавирус и оне којима је резултат негативан, а испоставило се да људи из прве групе имају заједничку једну ствар – скоро сви су били у ресторанима 14 дана пре него што су се заразили.

Илустрација (Фото: pixabay. com)

Научници су анализирали податке 314 особа, од којих је 154 имало потврђен коронавирус. Они су детаљно испитали заражене да ли су носили маске, какве су биле њихове активности у претходном периоду.

Оно што није изненадило је да је 42 одсто заражених имало близак однос са најмање једном зараженом особом, а најчешће су то били чланови породице.

У прилог чињеници да маске заиста штите од заразе, људи који су тестирани негативно, чак 71 одсто њих, потврдили су да су увек носили маске у јавности.

С обзиром на то да је највећи број заражених пре коронавируса био у ресторанима, научници су то издвојили као посебно ризичкон место, што и није толико необично, јер док људи једу и пију, не могу да користе маску, па је самим тим и већи ризик од заразе.

Које су најновије одлуке Кризног штаба прочитајте ОВДЕ.

Извор: Мондо

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА