Најновије

ДЕЛИЈЕ У ТРАНСУ! Звезда боља и од Ливерпула: Маракана неосвојива тврђава

Фудбалери Црвене звезде су победом над Вождовцем остварили 61. утакмицу без пораза на свом терену и тако избили на прво место листе непобедивих екипа у Европи.

Звезда-Ливерпул (Фото: Јутјуб)

Иза црвено-белог тима остао је Ливерпул са бројем од 60 утакмица без пораза на “Енфилду”.

У новој сезони победама над Новим Пазаром, Радничким, Спатаком, ТСЦ-ом и Вождовцем, Звездине снаге наставиле су низ непобедивости на Маракани започет 30. априла 2017. године тријумфом над Војводином резултатом 2:0. У серији која још увек траје, фудбалери Црвене звезде забележили су 57 победа и само четири ремија уз гол разлику 178:26! У актуленом низу Црвена звезда није примила гол на Маракани на чак 35 мечева, а раритет је да ниједан клуб није успео да постигне више од два гола за 90 минута!

Нови тријумф против Вождовца и 61. меч на Маракани на којем гост није победио головима су обележили Дијего Фалћинели (два пута), Жељко Гаврић, Вељко Николић, Мирко Иванић и Милан Павков. Црвена звезда је усамљена на челу Суперлиге са максималним учинком од осам победа и 24 освојена бода.

Ливерпул је у серији од 60 узастопних утакмица на свом терену без пораза. Чак 49 победа и 11 ремија у серији, започетој ремијем против Саутемптона (0:0) 7. маја 2017. године, а уз гол разлику 163:36. Екипа Јиргена Клопа имала је низ од 22 узастопна тријумфа у Премијер лиги на “Енфилду”. Од 9. фебруара 2019. године кад су добили Борнмут 3:0, па све до тесног тријумфа 2:1 против исте екипе 7. марта 2020. уз гол разлику 70:15.

Ливерпул и Црвена звезда остали су усамљени у трци за најбољег домаћина, а још једном се на делу показало да је Маракана неосвојива тврђава! Ливерпул тек почиње такмичење у Премијер Лиги, док је у Суперлиги Србије завршено 8. коло.

Извор: Ало

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА