Најновије

РАЗОТКРИВЕН! МИЛО СПРЕМАО ПАКЛЕНИ ПЛАН ПРЕД ИЗБОРЕ: Ангажовао више десетина лица при Министарству одбране!

Пред парламентарне изборе, у јулу и августу, у Министарству одбране - Војска Црне Горе, радно је ангажовано више десетина лица по уговору на 3 месеца и то без икакве потребе и оправданости, саопштио је Никола Бајчетић, портпарол Покрета за промене.

Мило Ђукановић. (Фото: predsjednik.me)

- Првобитни Уговор им је свима био од половине јуна до половине септембра. Тако да, они што су примљени у августу, добили су плате за јун и јул, а нису радили. Та цивилна лица распоређена су по Министарству и по касарнама у администрацији. Како је саопштено, не раде ништа. Нити има потребе да раде, а нити знају.

Узимајући у обзир и тешку епидемиолошку ситуацију проузроковани вирусом КОВИД 19, јасно је да у МИнистарству одбране нијесу пуно марили за прописане мјере и бригу о својим запосленима, јер су у канцеларији за два лица боравили и по 6 лица. Пред крај истека уговора од старешина и руководилаца тражено је изјашњење да ли је потребно и даље ангажовање ових лица.

Без обзира на то да се неко изјаснио да је потребно, а неко да није, поново су им продужени уговори на још 3 месеца (до почетка идуће године).

Месечна плата им је око 400 еура, па остаје да се види ускоро, након детаљне ревизије Министарства одбране, а по преузимању нове власти, колико су грађани платили партијска ухљебљења одлазеће власти.

Сада када су им уговори продужени на још три месеца, дешава се још апсурднија ситуација - руководиоци добијају налог да их шаљу на рад (односно нерад) од куће, и наводно их ротирају на 7 дана. Значи, нису потребни служби, али остаје да им иде плата од 400 еура.

Ове поуздане информације које се добијају свакодневно, представљају континуитет партијског запошљавања одлазеће власти.

Овакви примери, нарочито су присутни након избора, док се одлазећа Влада налази у техничком мандату. Ако узмемо у обзир случај "Вулић" и тзв. "препознавање терена", чињеница је да ресор Министарства одбране предњачи у партијском запошљавању, као и политичком прогону оних часних и поштених службеника ВЦГ, који су били на удару због своје политичке или верске опредељености.

Од раније је познато да се часни, квалитетни и стручни службеници ВЦГ нису могли унапредити у чин ако партијски исти нису били препознати на терену. Такође, нису могли поћи у мировну мисију без партисјке подршке, нити у војно-дипломатску службу где се услови много бољи.

Са оваквом праксом се хитно мора престати. ПзП ће се снажно залагати за деполитизацију институција, али и подршку и стимуланс стручном и квалитетном кадру, који је јако неопходан Црној Гори. Службе безбедности морају постати државне, а не партијске.

Албански четник се тајно састао с Миловим човеком, спрема се преокрет у Подгорици? Више о томе ОВДЕ.

Извор: borba.me

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА