Најновије

КАКАВ ШОК У ЕМИСИЈИ УЖИВО! Американка признала да је купила бебу из Србије - Цела трансакција коштала је 10.000 долара (ВИДЕО)

Јавност у Србији последњих неколико дана интригира најновија у серији добро познатих прича о крађи и продаји новорођених беба из Србије које су у замену за огроман новац слате у иностранство без знања и сагласности својих родитеља који су деценијама веровали да су им деца умрла на рођењу.

Kупила бебу у Србији (Фото: Јутјуб)

Тако је у једној од емисија у поподневном термину на ТВ Хаппy приказан снимак који се последњих дана гледа на интернету а који сведочи о продаји српских беба.

У емисији су поред представника удружења која се баве проналажењем истине о несталим бебама гостовале и две мајке - Јулијана Димитријевић и Цана Јовић, које сумњају да су им деца украдена на рођењу.

У емисији је потом пуштен и снимак на којем се види жена која се представила као Сандра из САД и која тврди да је доктор из Србије 1998. године наводно посредовао у процедури њиховог усвајања девојчице из Београда, као и да их је цела "трансакција", како она каже, коштала нешто више од 10.000 долара.

"Моје име је Сандра, јављам се из Америке. Године 1998. мој супруг и ја смо усвојили девојчицу из Београда. Усвајање су уговориле легалне агенције за посредовање из Калифорније, САД. Они су нам обезбедили све контакте, а на нама је било да се нађемо на аеродрому са извесним Д. С. Он нас је дочекао у свом 'југу' и повезао у свој стан где смо одсели током целог боравка. Морали смо да му плаћамо 200 долара дневно како би нас возио где треба, као и за спавање у његовом стану и по један оброк сваке вечери. У његовом стану смо упознали и његову супругу која је кувала за нас. Проводили смо заједно свако вече, нисмо нигде излазили. Увече смо гледали серије са Д., сећам се и да су имали и птице у том стану“, прича Американка која тврди да је српски доктор директно посредовао у нелегалном усвајању девојчице из Београда.

"Сваког дана смо морали да идемо на неко друго место", каже и додаје да су новац дали адвокатици "на руке".

"За то смо јој платили 10.000 долара у новим новчаницама од по сто америчких долара. Она је набавила папирологију и уговорила званично преузимање детета. Када је све завршено, вратили смо се код Д. који нас је повезао на аеродром. Вратили смо се кући са нашом малом девојчицом. Све детаље сам истакла у писму мајкама нестале деце у Србији, тако да могу да одговоре на остала питања", рекла је Сандра.

Сандра је дала писмену изјаву код нотара у Њујорку, а која је потом послата "Удружењу родитеља несталих беба", где је преведена на српски.

У писму које је послала мајкама нестале деце стоји да је све, целокупна процедура усвајања трајала око 8 дана, као и да је беба неколико дана провела у стану наведеног доктора. На основу договора, Сандра и њен муж су дали 10.000 долара адвокату - извесној Јасни, па и додатних 1.000 као донацију за дом у којем је дете претходно боравило. Доктору су, каже, платили 2.800 долара, написала је у писму Амерканка.

Представници удужења који су гостовали у емисији истичу да је у Србији много оваквих случајева, а да су са овим решили да изађу у јавност само зато што је потпуно комплетиран и папири предати надлежним органима.

Додала је и да је једини Сандрин мотив за разоткривање наводне афере била добробит њене ћерке, како би била упозната са својим пореклом и земљом из које потиче. Водитељка је рекла и да је покушала да ступи у контакт са наведеним доктором, али на крају јој је речено да је он ван земље.

Извор: Курир/Happу ТВ

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА