Најновије

ЛУКАШЕНКО РАЗГОВАРАО СА ПОМПЕОМ: ''Белорусија и Русија ће бити принуђене да реагују“

Белоруски председник Александар Лукашенко рекао је током телефонског разговора са америчким државним секретаром да ће Москва и Минск, у оквиру обавеза ОДКБ, реаговати на евентуалну спољну агресију. Помпео је изнео уверавања да од стране НАТО такве претње нема.

Александар Лукашенко (Фото: РИА Новости)

„Две земље су спремне да заједно реагују на потенцијалне спољне претње. Конкретно, у складу са споразумом у оквиру ОДКБ - о заштити заједничког простора - у случају спољне агресије од стране Пољске, Литваније или других земаља, Белорусија и Русија ће бити принуђене да реагују“, пренела је агенција Белта позивајући се на прес-службу председника.

Помпео је са своје стране одговорио да са стране НАТО, ни од Пољске и Литваније, не треба страховати од такве опасности јер она не постоји.

Како се наводи, Лукашенко је обавестио саговорника из Вашингтона о националном дијалогу који се сада „активно води у Белорусији“.

Помпео је са своје стране поручио да Америка остаје привржена суверенитету и независности Минска и развоју сарадње са Белорусијом.

„Саговорници су разговарали и о ситуацији у свету. Према заједничком закључку, ситуација се од Помпеове посете Минску у фебруару драстично променила, појавили су се и стално се појављују нови изазови. Помпео и Лукашенко су разговарали и о унутарполитичкој ситуацији у Белорусији и САД“, наводи телевизија.

Путинову дефиницију јаке државе прочитајте ОВДЕ.

Извор: Восток

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА