Најновије

МОНСТРУМИ! Генерал Лазаревић: ОВК злочинци пред мајком силовали дете од девет година, па је заклали!

Терористичка организација ОВК је на територији Косова и Метохије вршила тако сурове злочине да би им позавидели и најмонструознији злочинци. Убијали су све српско, киднаповали, вадили органе у "жутој кући", силовали, мучили, каже у потресној исповести генерал Владимир Лазаревић, пензионисани генерал-пуковник, некадашњи командант Приштинског корпуса Војске Југославије за време рата на КиМ и НАТО бомбардовања СРЈ, уочи изласка у понедељак, 9. новембра, пред суд за злочине ОВК у Хагу Хашима Тачија и Јакупа Краснићија, некадашњих вођа ОВК.

Генерал Лазаревић (Фото: Јутјуб)

Затрли читаве породице 

Лазаревић истиче да би сваки нормалан човек, поводом суђења овим злочинцима, рекао да је добро ако има правде па макар и закаснеле. 

- На Косову су починили масовне злочине, пре све га у смислу етничког чишћења, на десетине насеља су очистили од Срба. Пример ради, само уз Радоњићко језеро у близини Ђаковице, жртве су откриване у језеру, били су и бацани везани жицама и ланцима, налазили су их потопљене у септичким јамама... Јако су се иживљавали над људима. Такође, у једном планинском делу у селу Клечка смо открили крематоријум са 21 српском жраром. Силовали су дете од девет година пре дмајком и заклали је, масакрирали су цивиле у Рачку, киднаповали људе с приватних имања, мало-мало, па су по Косову имали импровизоване затворе... Сами су причали да су убијали све српско, као и нелојалне Албанце. Ма, памет да стане нормалном човеку шта су све радили. Затрли су читаве породице, и српске, и албанске, и ромске… - наводи Лазаревић.

Наглашава и да је 20 година прошло да би међународна заједница схватила да су ти доскора бајни политичари, ослободиоци Албанаца, заправо злочинци и да сада покушају да их приведу правди. 

Језива сведочења 

О монструозностима које су чиниле вође ОВК на Косову сведочи и Снежана Здравковић Марковић (47) из места Девет Југовића код Приштине, којој су отели и убили оца Томислава, који је тада имао 53 године. 

- Тог 24. јуна 2000. мој отац се враћао од нас из Прокупља, где сам ја била с породицом, супругом и децом, назад ка својој кући колима. Иако је био у колони возила, њих десетак, коју су пратили Кфор и Унмик, пресрели су га Албанци неким комбијем, извукли га из аутомобила и одвели - потресно прича Снежана.

Посмртне остатке оца предали су јој на Мердару фебруара 2007. и рекли јој да јој је отац убијен средином јула 2003. 

- Патолог је утврдио да је имао повреде лобање, тачније, она му је била масакрирана. А само месец дана након што је отет требало је да напуни 54 године - каже Снежана.

Тридесетдеветогодишња Јасмина Столић 2003. године је остала без бабе с мајчине стране, маминог рођеног брата и оца Љубинка Столића, Слободана и Радмиле Столић. 

- Те ноћи, 3. на 4. јун, у Обилићу упали су у кућу, масакрирали их и покушали на крају да запале кућу не би ли уништили тела. Надам се да ће доћи до правде након свих ових година рекла је Јасмина. Председник Удружења породица киднапованих и убијених на КиМ Сима Спасић, упркос суђењу, није уверен да ће злочинци одговарати за своја дела.

Тачи и Краснићи не морају одмах да се изјасне о кривици 

Бивше воде ОВК Хашим Тачи и Јакуп Краснићи, оптужени за злочине против човечности на Косову и у Албанији 1998-99, данас ће бити први пут изведени пред суд за злочине ОВК у Хагу. Како је предвиђено судским правилима, судија за претходни поступак ће Тачију и Краснићију прочитати оптужницу и питати их да ли желе да се изјасне о кривици. Они се могу, али не морају изјаснити током првог појављивања.

Пандемија направљена да сруши Трампа! Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: Курир

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА