Најновије

КРАСНИЋИ У ХАГУ: Нисам крив, државу смо стварали са САД, ЕУ, и УН

Један од чланова Главног штаба терористичке ОВК Јакуп Краснићи изјаснио се данас пред Специјалним судом у Хагу да није крив по оптужници која га терети за ратне злочине на Косову и Метохији почињене над Србима, Ромима и Албанцима.

Јакуп Краснићи (Фото: Јутјуб)

Краснићи је рекао да се не осећа кривим ни за једну од тачка оптужнице и да оптужба за удружени злочиначки подрухват представља "увреду и велику неправду за њега, његову породицу и албански народ".

"Ово је све велика неправда за мене. Осећам се невино и није ми јасно зашто сам овде доведен", рекао је Краснићи на првом појављивању пред судијом за претходни поступак Специјализованих већа Косова са седиштем у Хагу.

Он каже да су се "у подухвату стварања државе" Албанци јако дуго борили, те да су "створили своју државу заједно са САД, ЕУ и УН".

"Не бисмо били у стању да ослободимо Косово и формирамо државу без међународне подршке. Ми смо се борили против Срба који су починили геноцид на Косову", рекао је Краснићи.

Краснићи је један од четворице некадашњих припадника терористичке ОВК оптужених за ратне злочине и злочине против човјечности у периоду од марта 1998. до септембра 1999. године.

Осим њега, оптужени су и Хашим Тачи, Кадри Весељи и Реџеп Сељими, који ће се пред судом на посебним рочиштима појавити касније данас, односно у уторак и у среду.

Краснићи се, као и остала тројица, терети по командној и индивидуалној одговорности за злочине које је ОВК починила на Косову и Метохији и северу Албаније.

Они су оптужени за убиства, мучења, прогоне и принудна затварања најмање 400 људи.

Оптужница против Краснићија потврђена је 26. октобра.

Шта ће се десити ако Русија призна независност Косова, сазнајте ОВДЕ.

Извор: СРНА

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА