Најновије

ПИЛЕТИНА СА ЈОГУРТОМ И СЕНФОМ! Спектар укуса, рецепт за савршен ручак

Једно једноставно, а веома мирисно и укусно јело које се брзо припрема.

Пилетина са јогуртом и сенфом (Фото: Јутјуб)

Састојци:

1 кг пилећег меса (батаци, забатак, бело месо)

100 мл уља

1 кашика сувог зачина

мало соли

300 мл јогурта

2 кашичице сенфа

першунов лист

Припрема:

Зависно колико крупни комади су вам пилетине толико ће припрема и трајати. За батаке и забатке нешто дуже, али за бело месо краће, али у оба случаја брзо се спрема и јако је укусно.

Уколико имате батаке онда их засеците са обе стране до коске, ставите у дубљи тигањ, успите уље и суви зачин па налијте чашу воде и на средњој ватри динстајте 15 минута.

Када вода испари запеците у уљу које је остало, па оцедите, налијте јогурт, додајте сенф и мало соли па оставите на лаганој ватри да се крчка док вишак течности не испари, пред крај додајте першунов лист.

Уколико имате бело месо исеците га на мало крупније коцкице, поспите сувим зачином па пропеците на уљу. Оцедите налијте јогурт и додајте сенф и крчкајте док вишак воде не испари, пред крај додајте першунов лист.

Послужите уз неки рижото или кромпир.

Пријатно!

Рецепт за кремасту пилетину у сосу од мајчине душице и лимуна прочитајте ОВДЕ.

Извор: domacirecepti.net

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА