Најновије

ЧЕДИНА СУПРУГА: Мој муж се бори за живот! Лекари кажу да ово што су видели превазилази њихово знање!

После короне коју је имао у јулу када је једва преживео, Чедомир се придржавао свих савета лекара. Неистина је да је био немаран и да му се стање због тога погоршало, каже Јелена Јовановић, супруга лидера ЛДП.

Јелена и Чедомир Јовановић (фото: Јутјуб)

Јовановић је пре шест месеци имао тешку обострану упалу плућа изазвану корона вирусом и по речима његове супруге, тада је једва живу главу извукао.

"Отпуштен је из болнице иако је и даље имао упалу плућа. Опао му је имунитет, па су се лекари плашили да га у болници не нападне нека бактерија. Договор је био да код куће мирује и он је тако живео. Никад не би изневерио све људе са Инфективне и Бежанијске косе који су га спасили", каже она и наглашава да је њен супруг све време ишао на конторле и придржавао се свих савета лекара.

"Све нас је погодила лаж да се није придржавао савета лекара и да је сам одговоран за стање у којем је. Не само зато што смо све време и он и ми били усмерени на његово излечење, већ пре свега што се тако заваравају људи, што се крије права истина о вирусу ковид 19, што се људи доводе у заблуду коју ће сутра плаћати борбом за живот попут ове коју сада води мој супруг, оне коју је изгубило толико дивних људи", наводи супруга Чедомира Јовановића.

Иако је од половине јула негативан на корону, Јовановић није био способан за нормалан живот, тешко је дисао, брзо се замарао, мучио се са телом и организмом који нису могли да прате његову главу, жеље.

"Па он опрему за тренинг није извадио од јуна када је дан пре изненадног одласка у болницу последњи пут вежбао, а камоли да је тренирао", наводи она и каже да јој је до одласка у болницу Јовановић свако јутро уз шољу чаја остављао кардиопирин, витамин Д, витамин Ц, комплекс селен-цинк, омега 3,6,9 а увече магнезијум - све што би претходно сам узео.

Међутим, каже, последња два месеца осећао је снажне болове у дијафрагми, говорио је како му се неочекивано скраћује дах, последњих дана су се појавили болови у грудном кошу и абдомену који су у петак постали толико неподношљиви да је прекинуо састанак на којем је био у граду и сам отишао у ковид амбуланту.

"После снимака лекари су му искрено рекли да нешто слично још нису видели, да налази крви и рендгена превазилазе њихово знање и да хитно мора у болницу. Јавио ми се из Драгише Мишовића", прича Јовановићева.

У медијима су се последњих дана појављивале различите информације о Јовановићевом стању, које по речима његове супруге нису тачне. Он има обострану упалу плућа која се заправо вуче још из јула, уз њу и емболије, али шта је права дијагноза лекари тек треба да открију.

"Лоше је, трпи језиве болове због чега уз четири антибиотика прима кетанол, тродон, чак и морфијум. Сви параметри су му поремећени. Иако више пута дневно прима флексарин, Д димер који је одговоран за згрушавање крви и изазива тромбозу му је 12 пута виши од горње границе, ЦРП који указује на неку упалу, такође. Гвожђе му је са 39, што је високо, пало на 5. Сумњали су на унутрашње крварење, али срећом није. Притисак му је због болова ужасно висок и тешко га лековима враћају у нормалу. Иако је тешко сви се боримо, посебно он, знате већ његово легендарно 'Одустаћемо Никад", подсећа она.

Јелена Јовановић каже да су лекари дивни, пожртвовани, да дају све од себе до последњег атома снаге. Иако је, каже, њима посебно тешко, храбро носе терет одговорности и она верује да ће они наћи излаз из пакла у којем се њен супруг и цела њихова породица налазе.

"Прегледали су га кардиолози, пулмолози, неуролози, гастроентеролози, радиолози. Др Ђукић је веома посвећен томе да се нађе дијагноза. Чак су консултовани лекари са других клиника", каже Јелена Јовановић.

Она истиче да је корона потцењена, да људи не схватају колико је озбиљно обољење у питању, као и да нико више не сме да се повлачи пред шарлатанством, антиваксерима, самозваним пророцима који банализују зло какво је овај вирус.

Цела породица Јовановић пати када прочитају како је Чедомир био немаран.

"Уосталом и пре короне је читавог живота водио рачуна о здрављу, тешко је подносио сваку повреду, не само зато што га је одвајала од планина, роњења, његовог начина живота већ и због тога што никад није могао да поднесе чињеницу да другима тиме прави проблеме и представља терет. У кући је то посебно изражено. Уосталом, по изласку из болнице после прележане короне јавно је говорио да је снагу за преживљавање проналазио у деци, мени, пријатељима и свима којима је постао брига уместо да он о нама брине", закључује Јелена Јовановић.

А извори тврде да је Чеда Јовановић добио прецизну дијагнозу, о чему можете прочитати ОВДЕ.

Извор: Курир.рс/Блиц

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА