Најновије

СРПСКИ ИНТЕЛЕКТУАЛЦИ ТРАЖЕ ОСТАВКУ КОСТИЋА: ''Нека се прикључи некој Сорошевој НВО''

Политиколог Александар Павић рекао је да је потписао отворено писмо у којем група српских интелектуалаца тражи оставку председника Српске академија наука и уметности (САНУ) Владимира Костића, који константно злоупотребљава функцију и по питању Косова и Метохије наступа супротно Уставу Србије и Резолуцији 1244.

Владимир Костић (Фото: Јутјуб)

Он је изјавио за Срну да Костић упорно шири дефетизам у српској јавности, а нема право да то уради.

- Костић апсолутно не говори истину када каже да је то његово приватно мишљење. Он, када год јавно наступа, наступа као председник САНУ и ако жели да наступа као приватно лице - нека више не буде председник САНУ, а поготово ако се изјашњава о нечему што је у вези са Уставом Србије и државном политиком - поручио је Павић.

Према његовим речима, Костић добро зна шта ради.

- Он представља себе као жртву, а уствари су жртве Срби са Косова и Метохије које такве изјаве могу само да обесхрабре да остану тамо где су и помаже нашим непријатељима, онима који су покушали да нам отму Косово и Метохију, а покушавају и дан-данас. Тако да он апсолутно злоупотребљава своју позицију - поновио је Павић.

Павић је оценио да Костић најновијом изјавом о Космету, уствари, афирмише свој познат став из 2015. године да треба "да се достојанствено повучемо са Косова и Метохије", истичући да је уверен да овога пута неће одустати од захтева за Костићевом оставком.

 -То је сасвим оправдано и треба да поднесе оставку, па нека се прикључи Соњи Бисерко и њеној невладиној организацији  или некој другој Сорошевој НВО и нека онда лепо буде са својим истомишљеницима и онда заговара отцепљење такозваног Косова од Србије - рекао је Павић.

Он је нагласио да сама чињеница да ће сутра испред САНУ бити организован протест, на којем ће бити поновљен захтев за Костићеву оставку, само по себи треба да буде знак колико је председник САНУ прекардашио и прешао све црвене линије.

- Иницијативу за упућивање отвореног писма САНУ и за организовање протеста покренуло је неколико људи и мејлом то послали људима за које се зна да су национално опредељени и познати у јавности. То је тек почетак. И 2015. године, када је Костић дао своју оргиналну изјаву о Космету, било је реакција, али овај пут је много жешће јер се види да он упорно наставља на том путу, што значи да мора дати оставку - каже Павић.

Група од 93 интелектуалца упутила је данас отворено писмо САНУ којим захтевају да председник ове институције Владимир Костић поднесе оставку због изјава о Косову и Метохији.

Међу потписницима су бројни интелектуалци и познате личности из Србије и региона, међу којим академик Предраг Пипер, историчари Салих Селимовић и Радован Калабић, социолог Слободан Антонић, професор безбедности Предраг Ћеранић.

Шта се крије иза Вучићеве посете Хиландару, сазнајте ОВДЕ.

Извор: СРНА

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА