Најновије

"ЗА ТРЕН ОКА СРАВНИЋЕМО ИХ СА ЗЕМЉОМ" ИРГЦ најављује напад испаљивањем 500 ракета истовремено! (ВИДЕО)

Иранска револуционарна гарда показала се у свом најмоћнијем издању као војна претња Сједињеним Државама, рекавши, "Имамо способност да за трен ока нападнемо и уништимо све америчке базе у региону."

Иранска војска. (Фото: Јутјуб)

Командант Ваздухопловних снага Револуционарне гарде, генерал Амир Али Хаџизаде, рекао је у интервјуу за иранску државну телевизију, а пренела је телевизија "Al-Mayadeen", да је "упркос томе што Американци поседују моћ, Револуционарна гарда научила како да се бори против њих и могу да их ударе, униште њихову одбрану и задају им тежак ударац, лансирајући истовремено 500 пројектила на било који начин".

Хаџизаде је рекао да су вежбе "Велики пророк" у централном Ирану, започете у петак, а да "прва фаза маневара, у свом 15. издању, представља симулиране операције за напад на непријатељске снаге и одбрамбена утврђења".

Истакао је да су "у овој фази маневара против непријатељског ПВО-а исти уништени системом беспилотних летелица, а неколико тренутака касније ракете су лансиране да униште главна непријатељска места бојевим главама, а потребно је мање време за припрему и лансирање од претходних система."

- Овим ракетама, након позиционирања на потребном месту, треба мање од пет минута за лоцирање, фиксирање и лансирање ракета. Оне такође лете на различитим висинама према наведеним циљевима и имају способност да пробију непријатељски ракетни штит.

Председник САД планира посебан догађај у војној бази! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Al Mayadeen

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА