Најновије

Проницљив, узбудљив и уверљив роман о Кини "Изгубљени у преводу"

Никол Монес нам даје незаборавну причу о љубави и страсти, о породичним везама, људској патњи и о покушају једне жене да нестане у туђој земљи – само да би у њој нашла дом, љубав и саму себе.

Фото-Лагуна

У зору Алис Манеган вози бицикл опустелим улицама Пекинга. Американка по рођењу, преводилац по занимању, ноћи проводи у задимљеним пекиншким баровима у друштву са Кинезима који је привлаче и лако прозиру њене намере. Свуда око ње бруји нова Кина, шири се мирис прошлости, али и промене, мирис света у који је дошла да би побегла од оца чије поступке не одобрава и од сопственог бола. Сваке ноћи, када се искраде из хотела, нада се да ће се у том свету изгубити заувек.

Алисин живот се мења након телефонског позива једног америчког археолога. Она ће кренути на пут кроз прошлост Кине, као и кроз неке од најудаљенијих и најтајанствениjiх предела. Алис се придружује експедицији која трага за фосилним остацима пекиншког човека, и ту упознаје професора Лин Шијанга. Док власти будно прате сваки њихов корак и снимају сваки њихов шапат, Алис и Лин налазе утеху једно у другоме, полако се ослобађајући авети прошлости. Њихова веза прераста у једну од најузбудљивијих еротских љубавних прича у савременој књижевности.

Никол Монес је америчка књижевница. Добитница је награде „Џенет Хајдингер Кафка“, као и Годишње награде Пацифичког северозапада. Будући да је осамнаест година живела у Кини, све њене књиге приповедају о овој земљи. Сада живи и ствара у Орегону.

„Изгубљени у преводу“ Никол Монес у продаји је у свим књижарама Делфи, Лагуниним клубовима читалаца, онлајн књижари као и на сајту.

Izvor:Pravda

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА