Најновије

Занимљивости које нисте знали о Србији: Ко је златар који је поклањао злато, први Србин који је опловио планету?

Јесте ли чули за џумбус-бал Мике Аласа? Знате ли ко је био Никола Чупић? Да ли вам је позната Барботова гарда? „Нестварно, а стварно 2“ Живојина Петровића можете пронаћи у свим Делфи књижарама, Лагуниним клубовима читалаца, онлајн књижари delfi.rs, као и на сајту laguna.rs.

Фото-Лагуна

Аутор Живојин Петровић наставља да истражује нашу прошлост и доноси нам нове приче о необичним догађајима у Београду, о заборављеним а заслужним грађанима, о првинама и испраћајима за памћење. Забавне и бизарне, интригантне и емотивне, ове цртице извлаче на светлост дана оно што научне дисциплине занемарују а живот ствара, истичући своју непоновљиву вредност.
Првенац из едиције „Нестварно, а стварно“, која садржи прегршт невероватних прича из наше историје, био је само увод у серијал који се наставља кроз другу књигу, рекао нам је аутор књиге.

„’Нестварно, а стварно 2’ је препуна занимљивих и нестварних цртица из наше прошлости, међу којима је и прича о златару који је поклањао злато, затим о првом Србину који је опловио планету, или о последњем путовању Надежде Петровић. Специфична је не само по тематској разноврсности већ и по јединственим, можда до сада неиспричаним догађајима, који су тридесетих година прошлог века очарали како домаћу тако и светску јавност, али одмах затим скрајнути у заборав и дубоке архивске подруме одакле сам их упорним, али инспиративним трагањем и истраживањем пронашао, те изнео на светлост дана.“

Извор:Птравда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА