Најновије

Легендарни Microsoft уређај после 15 година поново на тржишту (ВИДЕО)

Microsoft IntelliMouse први пут је угледао светлост дана давне 1996. године, и врло брзо потом ушао у легенду као јефтин, квалитетан, ергономски и, за то време, врло напредан миш, који је крајем 90-их могао да се нађе на многим радним столовима, али и у рукама играча.

Microsoft (Фото: winbeta.org)

Препознатљив облик овог миша са црвеним светлом у доњем делу, убацивање данас незаобилазног точкића и врло прецизан одазив Омрон прекидача у тастерима учинили су IntelliMouse класиком. 

Последња верзија, IntelliMouse 3.0 у продају је пуштена 2003. године. Имала је оптички сензор (уместо куглице код оригиналног модела) BlueTrack технологије, која му је омогућавала рад и на стаклу.

Данас, 22 године од првог и 15 година од последњег модела, Мајкрософт је представио наследника свог култног миша - Microsoft Classic IntelliMouse. Иако се "дичи" истим изгледом и ергономијом као и класични модели, "испод хаубе" носи значајна технолошка побољшања.

Његови сензори сада очитавају положај 1.000 пута у секунди и имају резолуцију од чак 3.200 дпи. 

Нови IntelliMouse има пет програмабилних тастера, класичне Омрон прекидаче, а уместо култног црвеног светла сада му доњи део исијава нешто модернијим белим тоновима. преноси Буг. 

Дизајнери новог миша кажу да је, упркос задржаном идентичном спољњем изгледу, унутрашња структура кућишта значајно дорађена па је сада реч о још чвршћем и издржљивијем производу, него је то био ионако квалитетан оригинал. 

Microsoft Classic IntelliMouse долази само верзији са каблом, и то по цени од 40 долара.

ОВДЕ погледајте како је Кина изгубила битку са Америком.

Извор: bug. hr

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА