Најновије

Министарство унутрашњих послова: Ухапшене три особе због позива на насилно рушење Владе и председника

Припадници Министарства унутрашњих послова, у сарадњи са Безбедносно-информативном агенцијом и надлежним тужилаштвима у Београду и Новом Саду, ухапсили су Дамјан Кнежевић (35), Дејан Златановић (52) и Д. Б. (36) због постојања основа сумње да су извршили кривично дело позивање на насилну промену уставног уређења, док се Д. Б. терети и за кривично дело недозвољена производња, држање, ношење и промет оружја и експлозивних материја. Кнежевић је вођа организације Народне патроле, Златановић уредник Србин инфа, а Д.Б. активиста Народних патрола.

Тројица ухапшених терете се да су позивали грађане да се окупе у већем броју у Београду и да насилно сруше Владу и председника Републике Србије.

Полиција је код Д. Б. пронашла карабин са оптиком и припадајућом муницијом који му је, како се сумња, претходно предао М. Ј. (22), који је ухапшен због постојања основа сумње да је извршио кривично дело недозвољена производња, држање, ношење и промет оружја и експлозивних материја. М. Ј. је, како се сумња, то оружје претходно отуђио, па се терети и за кривично дело тешка крађа, стоји у саопштењу.

Због постојања основа сумње да је извршио кривично дело недозвољена производња, држање, ношење и промет оружја и експлозивних материја ухапшен је и И. Т. (28).

„Осумњиченима је одређено задржавање до 48 часова и они ће, уз кривичну пријаву, бити приведени надлежним тужилаштвима“, закључује се у саопштењу.

Златановић је ухапен због изјаве “Ко потпише њега убише” у контексту да нико не сме да потпише признање тзв. Косова у којој су режимски медији и полиција по свему судећи препознали председника СНС и Србије Александра Вучића. Разлози због којих је Кнежевић ухапшен су нејасни.

ХОРОР У МАРИИНКИ: Артиљерија разваљује Украјинце, Руси проналазе подруме пуне лешева (ВИДЕО)

Извор: Н1/ Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА