Најновије

„Српска ћути о Вучићевој издаји КиМ, Додик увео санкције Русији!“

Док сви ћуте, из из власти и опозиције у Републици Српској, ми са Листе за правду и ред се јасно противимо овом срамном споразуму који у суштини представља признање независности Косова и мође иамти несагледиве последице, изјавио је Небојша Вукановић, новинар и опозициони посланик и шеф посланичке гурпе Листе за правду и ред у Скупштини Републике Српске.

Он је у емисији Луча на каналу Прави одговор, изразио бојазан да ће се кроз имплементацију тог плана „легализовати насиље, етничко чишћење, прогон и кршење људских и свих других права“.

- Ако је овај споразум добар, онда треба хитно само да замене речи Косово и Србија са Донбас и Украјина и на тај начин заустави ра и страдање. Наравно да је споразум неприхватљив, јер омогућава Косову да уђе и у Уједињене нације и друге међуанродне организације, чиме ће сви Срби на КиМ псотати грађани другог реда, мораће узети косовске пасоше. А онда се отвара питање да ли ће се КОсово ујединити са Албанијом и да ли ће ући у НАТО пакт – упозорава Вукановић. 

Он је рекао и да овај споразум Александра Вучића и Аљбина Куртија под патронатом Европске Уније, представља национално понижење. ЕУ је назвао западном Империјом зла, а како је нагласио, споразум се не сме реализовати. 

- Ово је опасно, и срце и душа ме боли. Не могу да верујем да сви ћуте. За пет или десет година генерације ће да нам суде, ако то прође – навео је, додавши да се тим споразумом отвар Пандорина кутија. 

Он је такође критиковао и власт Милорада Додика, који, осим што ћути о споразуму Вучића и Куртија, према његовим речима, слуша западне налогодавце, иако се претвара да је руски играч. 

- Додик је увео санкције Русији, без њега Босна и Херцеговина није могла усвојити све ове пакете санкција. Република Српска је Русији забила нож у леђа – оптужује опозициони посланик. 

Вукановић упозорава да ће, како тврди, Босну и Херцеговину Додик увести у НАТО. 

- Милорад Додик је хрватски играч, повлачио је потезе у њиховом интересу, од Пељешког моста, борбе за трећи хрватски ентитет и он је велики издајник и то морају знати грађани Србије. Мало је медија у којима можете говорити, све је контролисано. Али, последице Додикове власти су погубне. Ми немамо институције, немамо правосуђе, све је под контролом мафије. Он влада исто као што је Тото Рино управљао Коза Ностром – навео је он. 

Такође, он је говорио о везама Вучића и Додика, рекавши да му Вучић није толико помогао на прошлогодишњим изборима за рпедседника Српске, јер је Додик, посетио Путина, а у жељи да стекне поене пред изборе. То је, према речима Вукановића, наљутило Вучића, јер се пред западом није показао као неко ко у сваком тренутку може да контролише Додика. 

Говорећи о Кристијану Шмиту, такозваном Високом предстанвику за БиХ, Вукановић је навео да је Шмит корумпиран, и да је имао, према његовим речима, пресудну улогу да Додик победи на изборима за председника. 

Детаљније о свему томе, као и шта се дешава у Бугојну, постојбини Вучића, можете послушати у емисији на каналу Прави одговор. 

ДВЕ МУВЕ ЈЕДНИМ УДАРЦЕМ! Кијев одбраном Бахмута пуцао себи у ногу, пролећна офанзива доведена у питање, потрошени масовни ресурси?!

Извор: Правда
 

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА