Најновије

Милорад Додик: Имовина припада РС, то неће зауставити ни Стејт департмент

Председник Републике Српске Милорад Додик изјавио је да ће Република Српска учинити све да врати сву имовину у своју надлежност новим законом о непокретној имовини.

„Никакви ултиматуми ни уцене неће нас поколебати да одбранимо оно што је национални интерес РС и зато смо спремни и да изађемо из БиХ ако нам покушају отети имовину“, објавио је Додик на Инстаграму.
Он је рекао да „питање имовине представља црвену линију преко које Република Српска неће ићи“.

Додик, који је и лидер Савеза независних социјалдемократа (СНСД), истакао је да је заједно с коалиционим партнерима протекле седмице осудио ставове америчке амбасаде у БиХ, као и да су оценили да је реч „о ратном хушкању које има подршку, а одаслано је путем представника Исламске заједнице (ИЗ) у БиХ“.

Према његовим речима, „БиХ није надређена Републици Српској, а Американци желе да направе управо то“.

„Нити је БиХ држава нити ће икада бити нити ће икада овладати овом имовином. Ова имовина припада Републици Српској, то неће зауставити ни Стејт Департмент“, рекао је Додик.

Додик је лицемерним оценио саопштење америчке амбасаде у БиХ, у којем недемократским оцењују најављени Закон о невладиним организацијама које РС планира прогласити „страним агентима“.

Поводом измена Кривичног закона РС, којим ће се клевета третирати као кривично дело за које су предвиђене драконске новчане казне, он је казао да тај закон није усмерен против било ког новинара, додавши да је неопходно да се о овом закону спроведе јавна расправа.

Додик је још навео да је на састанку са коалиционим партнерима протекле седнице још једном „потврђена одлучност за одбрану интереса РС и изражена спремност да се заједнички одупру сваком покушају централизације БиХ, по било којем основу“.

„На сва питања имамо јасне одговоре који имају циљ да се побољша живот људи у РС и заштите њихова права“, закључио је он.

ПУТ СПАСА ЈЕ ПУТ СМРТИ: Овако изгледају излази из Бахмута (ВИДЕО)

Извор: НСПМ

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА