Најновије

СКАНДАЛ! НОВИ НАПАД ФРАНЦУЗА НА НОВАКА: Масовно скидају снимке Ђоковића где поклања рекет дечаку после освајања Ролан Гароса!

Најбољи тенисер света Новак Ђоковић је рекет којим је освојио 19. Гранд слем титулу, другу на Ролан Гаросу поколонио дечаку, који га је све време бодрио са трибина и како је сам Ђоковић признао дао му снагу да после 0:2 преокрене финални меч против Грка Стефаноса Циципаса.

Масовно скидају снимке Ђоковића где поклања рекет дечаку (Фото: Јутјуб)

Свет је обишла слика и реакција дечака који је остао у чуду што је добио овакву успомену, а два дана после епског финала у пет сетова, појавиле су се и прве процене. Кен Голдин, извршни директор „Голдин аукција“ процењује да рекет већ сада вреди између 25.000 и 35.000 долара.

Езра Левин, директорка платформе „Collectible“ која се бави спортским реквизитима, сматра да је рекет још скупљи и да може да иде чак до 50.000 долара. Тим рекетом се приближио Рафаелу Надалу и Роџеру Федереру, па његова вредност, што симболички, што материјално може само да расте. Голдин то и додаје, тврдећи да ће рекет вредети бар 50.000 долара ако Новак освоји 20 или више гранд слем титула, а да ће ићи и до 100.000 долара, ако узме овогодишње титуле на Вимблдону и УС Опену. 

Снимак који је обишао планету почео је да нестаје са налога на интернету, а Јаху пише да га је уклонио Тениски савез Француске са Твитера, због ауторских права. Видео који је постао виралан у недељу, у понедељак је почео да нестаје са мрежа, чији су корисници остали бесни јер је посреди леп гест.

Тим поводом је тениски аналитичар Метју Вилис прокоментарисао да је „то нешто што акредитовани новинари покушавају да поделе. Како је ово (скидање) добро за спорт или лоше по носиоце права преноса“, рекао је Вилис.

Ништа мање љут није био ни аутор Спортс бизниса Дерен Рауел који је иронично честитао Французима.

„Честитам Тениском савезу Француске и/или НБЦ-ју који су захтевали да мој видео, дечака који добија рекет од Ђоковића, буде склоњен. Видео има пет и по милиона прегледа, више него било који хајлајт са меча. Одличан потез за спорт који се мучи да привуче навијаче. Али ви момци штитите своја права“, каже Рауел.

Французе није заобишао ни познати тениски новинар Жозе Моргадо који је прокоментарисао да је ово срамно, а одлуку да се скидају видеи описао као „нереалну“.

Тениска новинарка из Француске Карол Бушар је написала да је то „лудило“.

„Немоје те да уклањате тај видео, шта ког ђавола?! То није моменат који се коси са ТВ правима! Не пуцајте овом спорту у ногу кад се већ шири изван својих граница“, рекла је Бушар.

Иначе, баш тај видео се испоставио најлепшим моментом завршнице Ролан Гароса, а срећа коју је дечак доживео измамила је осмехе многима на свету који су снимак видели.

Извор: Курир 

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА