Најновије

ПРВА ПОБЕДА! Директор болнице пријављен за дискриминацију невакцинисаних, па експресно повукао меру!

Након пријаве инспекцији рада коју је данас у Ужицу поднео Синдикат Слога из тог града, в.д. директор Опште болнице у Ужицу др Слободан Јовићевић повукао је меру забране доласка на посао невакцинисанима без ПЦР теста који треба сами да плате, саопштио је овај синдикат.

Др Слободан Јовићевић (фото: Јутјуб)

”Након јучерашње одлуке коју је донео в.д. директор Опште болнице Ужице др Слободан Јовићевић којом се налажу против законите мере према запосленима и према пацијентима реаговао је Синндикат Слога Град Ужице. Председник синдиката Глишо Видовић је јутрос поднео пријаву Инспекцији рада – Одељењу у Ужицу против Здравственог центра Ужице у својству правног лица и в.д.  директора Јовићевић Слободана као одговорног поступајућег лица, у којој је навео сву противправност такве одлуке”, наводи се у саопштењу.

Како се каже, истовремено је Видовић послао допис др Слободану Јовићевићу “у коме је захтевао да се спорна одлука стави ван снаге јер је противзаконита и дискриминаторска према делу запослених”.

Обраћање Синдиката в.д. директору болнице (фото: Слога)

“На нашу реакцију господин др Јовићевић је реаговао тако што је позвао путем телефона председника Глиша Видовића, указао му да ће спорна одлука бити стављена ван снаге и да ће затражити тумачење од стране Министарства здравља”, истиче се у обраћању.

Синдикат је поздравио хитну реакцију др Јовићевића и стављање Одлуке ван снаге “где је исти показао одговорност према запосленима и јавности”, те, како се наводи, “као савестан руководилац затражио мишљење компетентне правне струке из министарства”.

Стављање одлуке ван снаге (фото: Слога)

“Имајући у виду ко је правник у Општој болници у Ужицу, који је састављао и доставио на потпис директору спорну одлуку не чуди нас што је имала такав садржај. Ипак доктор није правник, а у будућности Општа болница мора размишљати о запослењу компетентног правника”, закључује се у саопштењу.

Иначе, у прекршајној пријави против др Јовићевића наводи се да је прекршио чл. 21. Устава Србије, чл. 18. закона о раду, те чл. 16. Закона о забрани дискриминације, а пријава гласи и за прекршај из чл. 274. став 3. Закона о раду, док је Здравствени центар Ужице прекршајно пријављен према тачки 274. ставу 1. тачка 1. истог закона.

Прекршајна пријава (фото: Слога)

А болнице планирају да одбију и пацијенте, ако нису вакцинисани, читајте ОВДЕ.

Извор: Правда, Н.Б.

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА