Најновије

УХАПШЕН СРБИН НА ЈАРИЊУ: Прогон се наставља

Припадници Косовске полиције ухапсили су данас на административном прелазу Јариње 80-годишњег Србољуба Веселиновића, интерно расељено лице са Косова и Метохије, са боравиштем у Крагујевцу, под оптужбама за наводна имовинско-правна питања.

Хапшење (Фото: Pixabay)

Како је саопштила Канцеларија за КиМ, Веселиновић, расељено лице из Горњег села код Призрена, јутрос је са синовцем кренуо на Косово и Метохију, али је прво задржан на Јарињу, а потом и спроведен у Приштину, где треба да буде саслушан пред тужиоцем.

Канцеларија за Косово и Метохију наводи да је одмах обезбедила браниоца Веселиновићу, а ургираће поводом његовог случаја и пред свим релевантним међународним чиниоцима.

„На делу је наставак прогона и одмазде према Србима са Косова и Метохије, који се хапсе без икаквог правног основа, под лажним оптужбама и намештеним сведочењима”, каже се у саопштењу.

Са тим у вези је, наводи канцеларија за КиМ, и данашња пресуда Ристу Јовановићу, који је осуђен на срамну казну од шест месеци затвора, само зато што се успротивио противправном претресању и малтретирању монахиње на Газиместану и показао наклоност према Србима и Србији.

„Сада је јасно због чега Аљбин Курти у Бриселу није желео да се сагласи са предлогом ЕУ да се обе стране уздрже од акција које би могле да изазову дестабилизацију на терену, јер све што Приштина ради, ради са намером да изазове дестабилизацију на простору Косова и Метохије”, оцењује се у саопштењу, преноси Танјуг.

О томе говори и пораст броја тешких инцидената на простору покрајине, а хапшење Веселиновића, уз срамну пресуду Јовановићу, најсликовитије су сведочење са каквим се прогоном и одмаздом сусрећу Срби на КиМ, или они који су наклоњени Србији, указала је Канцеларија за КиМ.

Зашто преговори о Космету иду ка безусловној капитулацији, сазнајте ОВДЕ.

Извор: Политика

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА